Morgan Plus Four, decapotabila cu motor de Supra

Morgan-Plus-Four-22

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Morgan mereu va rămâne în sufletele noastre pentru că face mașini diferite pentru oameni pasionați.

Dar dacă dorește să supraviețuiască în mileniul al treilea, producătorul britanic trebuie să renunțe la platforma din lemn pentru mașinile sale. Ceea ce a și făcut, înlocuind-o cu una din aluminiu.

Așa a apărut noul Plus Four, înlocuitorul lui Plus 4 și un model nou în totalitate de 97%. Noua platformă din aluminiu este cu mult mai rigidă decât cea de lemn sau cea de oțel și este aceeași folosită și de Plus Six. Noua intrare în gamă a fost patru ani în dezvoltare deoarece resursele companiei nu sunt printre cele mai mari, iar produsul finit tot manual este construit și asamblat, în buna tradiție a mărcii.

Britanicii nu au renunțat la motorizările BMW pe mașinile lor cu aspect retro, dar acum folosesc unele dintre cele mai moderne. Mai precis, Plus Four utilizează unitatea B48, un doi litri turbo cu injecție directă folosit și pe noul 330i, Z4 sDrive30i sau Toyota Supra 2.0 Turbo. Având aceeași putere precum modelele antemenționate, dar și o masă la gol de doar 1.009 kg, roadsterul retro reușește un sprint 0-100 km/h doar 4.8 secunde, dar și o viteză maximă de 240 km/h. Asta în combinație cu transmisia automată ZF cu opt trepte și convertizor de cuplu, deoarece dacă se optează pentru cea manuală cu șase rapoarte cuplul scade la 350 Nm, iar timpul de accelerație coboară la 5.2 secunde.

Mașinuța are o mapare a motorului specifică pentru răspuns și plăcere la condus, dar și pentru a atinge o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 față de generația trecută. Plus Four este cu 78 mm mai îngust decât Plus Six, iar pentru cei ce doresc un aspect cât se poate de old school, Morgan oferă jante multi-spiță de 15″ care necesită altă suspensie și alt sistem de frânare pentru a putea fi montate. Frumusețea cere sacrificii.

Noul Morgan Plus Four are un preț de pornire în Marea Britanie de £62,995, iar primul exemplar va ajunge la client în a doua jumătate a anului, deoarece totul este fabricat manual.