Motiv să nu îți mai cumperi VW e-Up!, noua Skoda Citigo iV

5689bbcc-skoda-citigo-e-iv-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Până astăzi nu mi-am dat seama că Skoda nu a produs niciodată o mașină electrică. Dar nu mai este valabilă această afirmație, deoarece de nicăieri a apărut Citigo iV.

La prima vedere ai putea spune că avem de-a face cu un VW e-Up!, iar acest lucru nu este departe de adevăr, însă există o mare diferență între cele două, la care vom ajunge imediat.

Avem același motoraș de 82 CP și 210 Nm, avem un sprint 0-100 km/h în 12.5 secunde și o repriză 60-100 km/h în 7.6 secunde, ba chiar avem aceeași viteză maximă limitată la 130 km/h, însă în timp ce VW e-Up! are o baterie de 18.7 kWh, Citigo iV are una de 36.8 kWh montată tot pe podeaua mașinii. Părerea mea este că și e-Up! va primi în curând același acumulator, dar i-au dat lui Citigo iV cele 15 minute de faimă.

Mașina se poate încărca de la 0 la 80% în 60 minute folosind cablul CCS (Combined Charging System) conectat la o stație de încăcrcare de 40 kW. Dacă se folosește un wallbox de 7.2 kW. Dacă vrei să încarci noul Citigo iV de acasă, încărcarea va dura 12 ore și 37 minute, dar durata de viață a bateriei va fi mai lungă.

Noua buburuză electrică de oraș va fi disponibilă doar în combinație cu versiunea cu patru uși, jantele de 14″ vor fi echipare standard, iar unele de 16″ se vor regăsi pe lista de opționale. Cablul de încărcare CCS va fi și el opțional pe echipările de bază. În ceea ce privește culorile, clienții au de ales între șapte nuanțe de exterior: Candy White, Tornado Red, Sunflower Yellow, Kiwi Green, Deep Pearlescent Black, Crystal Blue sau Tungsten Silver.

Skoda Citigo iV va veni mult mai bine echipat decât frații săi pe benzină, dar și prețul va fi pe măsură. Eu consider că dacă ai nevoie de un Citigo de oraș, acesta este cel pe care să îl cumperi. Ai 10.000 euro ecobonus de la stat și costuri de exploatare cu mult mai mici decât cele ale unei benzinare echivalente. Abia aștept să îl văd pe Bratu cum vine la redacție cu una.