MX-30 este primul SUV electric al celor de la Mazda

df80d532-mazda-mx-30-12

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este primul model electric de mare serie de la Mazda, noul SUV MX-30.

Chiar dacă la prima vedere pare doar un CX-30 electric, noul model este diferit cu totul. Grila este mai mică decât la o Mazda convențională, iar ușile spate se deschid în sens opus, exact ca RX-8.

Interiorul se remarcă prin tapițeria textilă de culoare deschisă, dar și prin al doilea display de mari dimensiuni ce controlează comenzile climatizării.

MX-30 este propulsat de către un motor electric montat convențional, deasupra punții față. Acesta produce 145 CP și 265 Nm, iar bateria de 35.5 kWh (cam mică) îi asigură o autonomie în jurul valorii a 200 km.

Japonezii nu s-au zgârcit la capitolul tehnologie, MX-30 dispunând de frânare autonomă de urgență, Turn-Across Trafic, un sistem ce folosește un radar și camera frontală pentru a detecta pericole venind din virajele fără vizibilitate, Road Keep Assist, o funcție ce detectează marginea drumului atunci când aceasta nu este delimitată de liniile albe, Blind Spot Assist ce nu lasă șoferul să schimbe banda dacă acesta nu a văzut martorul din oglinda retrovizoare.

Totodată, SUV-ul electric construit pe noua arhitectură e-SkyActiv dispune de funcția G-Vectoring Control ce poate tăia puterea roților dacă simte că acestea au tendința de a pierde aderența.