Nikola prezintă un rival pentru Cybertruck

Nikola-Badger-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă vrei să creezi o companie auto ce produce vehicule electrice care să concureze cu Tesla, orice ai face, nu o numi Nikola. Ups.

Aceasta este noua Nikola Badger, viitorul rival al Teslei Cybertruck. Putem observa că designul este unul ce se încadrează în tiparele segmentului, dar are particularități interesante precum grila ciudată, o bandă LED pe post de faruri sau luminile de zi ce înconjoară marginile părțile frontale. Spatele a fost și el desenat în aceeași temă și maschează masivitatea caroseriei foarte bine. Profilul nu are prea multe artificii estetice, dar modul cum este proiectat montantul C pare că este asamblat din două elemente.

Mașina măsoară 5.900 metri lungime, 2.160 mm lățime și 1.850 mm înălțime, adică este mare, în ton cu Fordul F-150 sau Chevy Silverado. Avantajul la o caroserie atât de voluminoasă este faptul că poți monta baterii de mari dimensiuni. Iar Bagder electric va dispune de o baterie de 160 kWh, suficientă pentru o autonomie de 483 km, puțin cam mică aș putea spune. Dar va exista și versiunea cu pile electrochimice care va putea realiza peste 965 km cu un plin de combustibil. Acesta ar putea fi primul hibrid între BEV și FCV, deoarece mașina nu este exclusiv pe pile electrochimice. Bateria ajută cazurile în care nu ești aproape de o stație de alimentare cu hidrogen. Schimbarea între modurile de rulare se va face doar prin apăsarea unui buton, la fel ca la modelele pe GPL.

Am uitată să menționăm puterea, 919 cai putere și 1.329 Nm, dar din rațiuni de eficiență se vor folosi doar 461 CP în regim de croazieră, restul fiind eliberați doar atunci când cererea de putere este foarte mare. Fiind un pick-up, avem o capacitate de tractare de 3.629 kg și o priză de 15 kW pentru a alimenta unelte, compresoare, pompe sau lumini. Americanii sunt optimiști și spun că acea priză poate alimenta un șantier pentru 12 ore fără a fi nevoie de generator.

Nikola va apela la un producător consacrat pentru asamblare și furnizarea de subansamble, dar nu se știe când va intra intra în producție pick-up-ul Badger. „Lucrez la acest proiect de pick-up de ani de zile și cred că piața este pregătită pentru un vehicul capabil să opereze o zi întreagă fără a rămâne fără energie. Badger poate fi folosit pentru muncă, escapade de weekend, off-road sau pârtiile de schi fără a pierde din performanță. Niciun alt pick-up electric nu poate funcționa în aceste condiții de temperatură.” a declarat Trevor Milton, CEO Nikola.

Dar i-a spus cineva lui Trevor că nu există pick-up-uri electrice pe piață la ora actuală și că nu are termen de comparație?