Nissan, adu noua Sentra în Europa!

2020-Nissan-Sentra-30

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noi nu am mai avut parte de o berlină Nissan de la Tiida încoace. Nu spun că trebuia să rămânem cu Tiida, însă după cum putem vedea, japonezii știu să facă o berlină atractivă.

La Salonul Auto de la Los Angeles, Nissan a adus a opta generație a celei mai vândute mașini ale sale în Statele Unite ale Americii, Sentra. Bazată pe Sylphy, o mașină pentru piața chineză, Sentra are o platformă nou-nouță, mai joasă și mai lată, iar acest lucru se vede în prezența mașinii, dar și la capitolul dinamic. Designul brandului a fost încorporat foarte bine și chiar o pot cataloga drept frumoasă, cu a sa grilă V-Motion sau cu farurile și stopurile subțiri.

Fosta unitate de 1.8 litri a fost înlocuită de una aspirată de doi litri ce dezvoltă 151 cai ptere și 198 Nm. Nu va câștiga niciun Mare Premiu, mai ales cu transmisia CVT, dar genul de oameni care cumpără Sentra în State doar au nevoie de o mașină pentru a ajunge la serviciu și înapoi acasă.

Interiorul, la fel ca exteriorul, a fost drastic redesenat și este la fel de atrăgător. Volanul îl știm de la alte modele Nissan, sistemul de infotainment a adoptat soluția plutitoare, are o diagonală de 8″ și este compatibil cu Apple CarPlay & Android Auto, iar scaunele față pot primi tapițerie din piele și încălzire. Versiunile superioare au chiar și oglinzi exterioare încălzite.

Nissan Safety Shield 360 și-a făcut loc și la bordul Sentrei 2020, păzindu-și pasagerii cu Automatic Emergency Braking cu Pedestrian Detection, Rear Automatic Braking, High Beam Assist, 10 airbaguri, Rear Door Alert, Intelligent Forward Collision Warning sau Intelligent Driver Alertness.