40 km autonomie electrică și scaune electrice ajustabile pe 24 direcții, Lincoln Corsair Grand Touring

All-new-Lincoln-Corsair-Grand-Touring-PHEV-in-Flight-Blue-30

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lincoln a adus la Salonul Auto de la Los Angeles modelul Corsair Grand Touring, ceea ce ar putea părea că vorbim despre un coupe sau o versiune mai puternică. Dar nu, Grand Touring este denumirea americanilor pentru vehiculele PHEV. Când te întreabă cineva ce mașină ai, ce sună mai bine, Lincoln Corsair plug-in hybrid sau Lincoln Corsair Grand Touring? Așa mă gândeam și eu.

Știți poezia, avem un motor termic, în acest caz unul de 2.5 litri, aspirat, cu ciclu Atkinson, precum și un motor electric. Împreună, ele pun la bătaie 270 cai putere și un cuplu încă secret. Propulsorul electric fiind amplasat pe puntea spate, Grand Touring are și un sistem de tracțiune integrală fără vreo legătură mecanică între punți. O transmisie automată cu variație continuă și două motorașe electrice asigură faptul că experiența condusului va fi extrem de lină.

Acumulatorul are o capacitate de 14.1 kWh, similar cu ce oferă Audi pe A7 Sportback TFSIe. Aceasta oferă o autonomie electrică de peste 40 km și poate fi încărcată în 10-11 ore la o priză de 110V sau 3-4 ore la 240V. Sau mai există varianta în care treci mașina în Preserve EV și ți-o încarcă până la 75% în mers. Vă vine să credeți sau nu, mai aveți încă șase moduri de rulare față de acesta: Pure EV, Normal, Conserve, Excite, Slippery sau Deep Conditions. Ultimele trei par desprinse din cărțile erotice.

Lincoln se laudă cu faptul că SUV-ul de dimensiunea unui Mercedes-Benz GLC nu a pierdut nimic din practicalitatea unui Corsair obișnuit, oferind spațiu pentru patru seturi de crose de golf, un al doilea rând de scaune glisabil și o banchetă rabatabilă 40/60. Față de frații săi cu propulsie convențională, Grand Touring se deosebește prin grila specifică, sigla în nuanța Spirit Blue și jantele de 20″ create special pentru această versiune.

Echipările superioare se vor bucura de scaune față ajustabile electric pe 24 direcții cu funcție de masaj și suport lombar, folosirea telefonului pe post de cheie sau head-up-display, iar pachetul standard Lincoln Co-Pilot360 te înarmează din cap până în picioare cu sisteme de asistență ale șoferului, precum Pre-Collision Assist cu Automatic Emergency Braking, Blind Spot Detection cu Cross-Traffic Alert, Lane-Keeping System, fază lungă automată sau cameră de marșarier. Există și un upgrade la acesta, Lincoln Co-Pilot360 Plus cu Adaptive Cruise Control cu Traffic Jam Assist, Evasive Steering Assist, Reverse Brake Assist și Active Park Assist Plus.

Lincoln Corsair Grand Touring ajunge în showroomurile americane vara viitoare și în showroomurile europene doar prin import privat, ca majoritatea modelelor americane.