Nissan ne arată viitorul cu Leaf Nismo RC

Nissan_leaf_nismo_RC-20

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Leaf nu mai este doar o mașină electrică de succes, ci și un brand electric, altfel nu îmi explic cum Nissan a dezvoltat o bestie ultra performantă și a numit-o tot așa.

Nissan Leaf Nismo RC este un mod prin care producătorul japonez testează noile tehnologii electrice, iar electrica ce pare a fi destinată circuitului este inspirată de designul unui Leaf obișnuit. Prin folosirea a două propulsoare electrice, mașina produce 326 cai putere, 640 Nm și atinge 100 km/h în doar 3.4 secunde, timp similar unei Tesla Model 3 Performance.

Este ajutată și de masa destul de mică, de doar 1.220 kg, realizată folosind o monococă din fibră de carbon cu insipirație din motorsport. Fiecare motor electric este situat pe câte o punte, asigurând tracțiune, iar sistemul de tracțiune integrală full electronic gestionează cuplul, trimițându-l acolo unde este nevoie, adică unde aderența este cea mai bună.

Japonezii au confirmat că lucrează la un model electric cu tracțiune integrală, dar nu cred că va purta numele de Leaf. Compacta japoneză doar ce a primit o nouă versiune E+. Aceasta este mai potentă, cu un acumulator mai consistent, de 62 kWh și, implicit, o autonomie excelentă, de 363 km. Aceasta are un preț de pornire în România de 44.500 Euro cu TVA din care se mai pot scădea 10.000 Euro oferiți prin Programul Rabla Plus și încă 1.500 prin programul Rabla Classic.