Nissan te ajută să nu îți uiți copiii în mașină

b69d467b-nissan-rear-door-alert-system-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Americanii au obiceiul de a-și lăsa copiii sau animalele pe bancheta din spate în zilele calde, fără geamuri deschise și cu ușile încuiate.

Tocmai de aceea, Nissan s-a gândit la aceste persoane care uită obiecte sau persoane pe banchetă. Bine, uitat e un cuvânt prea blând, persoanele acelea sunt ignorante și dezinteresate de-a dreptul. Dar producătorul japonez a făcut un efort și a implementat Rear Door Alert (RDA) pe 10 modele aflate la vânzare în state: Altima, Armada, LEAF, Murano, Maxima, Pathfinder, Rogue, Rogue Sport, Titan și Versa. Sistemul va fi disponibil pe toată gama până în 2022, ceea ce înseamnă că până atunci atât GT-R, cât și 370Z vor dispărea de pe piață.

Funcționând pe principiul centurii de siguranță pe locurile din spate, care nu au senzor e greutate, RDA monitorizează dacă ușa din spate a fost deschisă înainte de călătorie. Dacă răspunsul este da, atunci la oprirea motorului șoferul va primi o notificare în tabloul de bord. Dacă șoferul ignoră acest mesaj și încuie mașina fără a deschide ușa din spate, atunci mașina va începe să claxoneze ușor. Ce se întâmplă atunci când vrei să pui ceva pe banchetă ce nu necesită atenție, precum o cutie de pizza sau cărți și nu deschizi ușa? Poate deveni enervant. Noroc că RDA poate fi dezactivat.