Baby Hyundai se maturizează, debut german pentru noul i10

cf18730d-hyundai-i10-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hyundai va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt cel mai mic model al său. După șase ani pe piață, i10 se reinventează fără a-și pierde identitatea.

Fabricat tot în Turcia, buburuza coreeană a fost lățită cu 2 cm, iar plafonul a fost coborât cu aceeași cifră, oferindu-i mașinii o prezență mult mai dinamică și tinerească. Designul este clar o evoluție, mașina actuală având succes, nu avea rost să experimenteze.

10 noi nuanțe exterioare vor fi disponibile pe noul Hyundai i10: Dragon Red, Brass, Aqua Turquoise, Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red sau Slate Blue. Mai mult va exista opțiunea vopsirii plafonului într-o nuanță contrastantă sau a unor jante de 16”.

Interiorul arată precum al unei mașini de clasă superioară și ține pasul cu Picanto. Bordul tip fagure este un detaliu interesant, volanul este același precum la Kona, iar sistemul de infotainment poate avea dimensiunea de 8”, fiind compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Dacă i10 actual avea loc pentru cinci pasageri, noul model va putea fi comandat atât cu patru, cât și cu cinci centuri de siguranță.

Sistemele moderne de asistență ale șoferului nu mai țin cont de clasa vehiculului, astfel că până și cel mai mic model al coreenilor dispune de Forward Collision-Avoidance Assist, High Beam Assist, Lane Keep Assist System, Driver Attention Warning sau Intelligent Speed Limit Warning. Tot la capitolul siguranță amintim și frânele pe disc pe toate patru roțile indiferent de motorizare sau echipare.

Motorizările aspirate au fost păstrate, ambele putând fi conectate fie la o transmisie manuală cu cinci trepte, fie la una automată cu același număr de rapoarte:

  • 1.0 MPI 66 CP, 96 Nm
  • 1.2 MPI 82 CP, 118 Nm

Sper din tot sufletul că Noul Hyundai i10 va păstra costurile de achiziție mici, dar și că opțiunea GPL de fabrică nu a fost uitată.