Nou record pe Nurburgring, noul Megane R.S. Trophy-R detronează Civic Type-R

BFB-RSTrophy-R-FL-78AvGBlancNacreRoulingNurburgring I

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu era de ajuns că noul Renault Megane R.S. dispune de trei versiuni diferite, francezii au vrut încă una, mai rapidă, mai viscerală, mai adaptată uzului pe circuitul de viteză.

Acesta este Trophy-R și tocmai a bătut recordul Hondei Civic Type R pe celebrul traseu german Nurburgring Nordschleife, devenind cel mai rapid model de stradă cu tracțiune față. Hot-hatch-ul in Hexagon a reușit un timp de 7:40.10 pe traseul de 20.6 km, sau 7:45.38 pe cel oficial, de 20.83 km.

Cu toate că inginerii au considerat că cei 300 CP ai versiunii Trophy sunt suficienți pentru acest record, aerodinamica a fost îmbunățită, iar masa proprie a fost diminuată cu 130 kg, sau doi pasageri de dimenisuni medii. Mai mult, s-a lucrat la suspensie și șasiu, astfel încât șoferi experimentați precum Giurgea să își dea seama că mașina este mai manevrabilă.

Noul Megane III R.S. Trophy-R va fi dezvăluit publicului în acest weekend la Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo de către piloții Renault Sport, Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg. Doar câteva sute de bucăți vor fi fabricate, așa că dacă vrei una, grăbește-te la dealerul tău Renault și comand-o acum.