Noua KIA KX5, Sportage-ul chinezilor

ea350087-2019-kia-kx5-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Aceasta este KIA KX5 facelift. Știu, nu ați auzit niciodată de KX5, însă este versiunea pentru piața chineză a Sportage-ului nostru.

Pentru chinezi a fost schimbată partea frontală cu totul și a fost adoptată una mai angulară cu faruri subțiri, la modă în Asia acum.

La interior găsim un tablou de instrumente digital cu diagonala de 7″, precum și un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10.25″. Comenzile climatizării cu butoane tradiționale au fost înlocuite cu un panou tactil ce operează aceleași funcții.

Nu există diesel pe cea mai mare piață auto din lume, ci doar două propulsoare pe benzină, unul aspirat de doi litri ce produce 165 cai putere și 203 Nm, precum și cunoscutul 1.6 T-GDi ce pune la bătaie 177 cai putere și 265 Nm. Ambele sunt conectate la o transmisie automată cu șase trepte și convertizor de cuplu.

Coreenii susțin că noul KX5 este cu mult mai silențios decât modelul precedent mulțumită antifonării mai bune. Pasagerii își vor putea încărca telefoanele mobile prin inducție, vor putea parca mașina foarte ușor mulțumită camerelor 360 grade sau vor putea conversa cu un asistent personal cu tehnologie de inteligență artificială.