Noua KIA Optima, atac la Audi A7?

2021-kia-optima-k5-korea-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

KIA începe să dezvolte berline interesante. După Stinger, unul dintre cele mai ciudate modele de clasă medie aflate pe piață la ora actuală, acum a venit momentul lui K5 sau Optima pentru noi.

A șasea generație va fi vândută momentan doar în piața mamă, acolo unde are cei mai mulți clienți, dar cu timpul va ajunge și la americani, dar și în showroomurile europene.

Grila Tiger Nose a fost lărgită cât se poate de mult, dar profilul și spatele seamănă destul de mult cele ale noului Audi A7 Sportback. Banda LED ce leagă stopurile parcă a fost preluată din centrul de design de la Ingolstadt. Măcar gurile evacurării și difuzorul argintiu au fost integrate frumos. Mașina din imagine are jante de 19″, însă versiunile de bază vor avea chiar și de 16″, poate nu ideale pentru confort, dar bune să amortizeze gropile.

Apropo de Audi A7 Sportback, la 4.905 mm lungime, 1.860 mm lățime și 1.445 mm înălțime, noua KIA Optima se apropie foarte mult de hatch-coupe-ul german. Doar la ampatament vedem o diferență clară, 2.850 vs 2.926 mm pentru Audi.

Interiorul va fi erogonomic și tehnologizat, cu un ecran mare de infotainment lângă taboul de bord complet digital. Volanul este și el complet nou.

Pentru motorizări și imagini cu interiorul mai avem de așteptat.