Noul Citroen C5 Aircross promite spațiu și confort de top

2018-CitroenC5Aircross-03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Francezii de la PSA au investit mult în dezvoltarea SUV-urilor în ultima perioadă. După Peugeor 3008, 5008 și DS7 Crossback, urmează rândul lui Citroen să lanseze noul C5 Aircross la Salonul Auto de la Shanghai.

Noul model urmează trendul Citroenurilor mari și propune o nouă suspensie hidropneumatică numită “Progressive Hydraulic Cushions”. Francezii promit o ținută de drum suplă și confortabilă cu noua suspensie.

Cu cel mai mare ampatament din segment (2.730 mm) și cu bordul non-intruziv, Citroen promite spațiu interior de top. La pachet cu spațiul vin instrumente de bord digitale cu ecran de 12.3”, un ecran de infotainment HD cu diagonala de 8” și un sistem de încărcare wireless pentru smartphone.

Gama de motoare va fi compusă inițial din două benzinare turbo de 165 și 200 cai putere. Va urma un plug-in hybrid format din motorul de 200 cai putere și două motoare electrice care vor avea o putere combinată de 300 CP și o autonomie electrică de 60 km.

Versiunile cu tracțiune față vor primi sistemul Grip Control ce va controla tracțiunea prin ESP și va oferi cinci moduri de rulare: Standard, Sand, Off-road, Snow și ESP OFF.

Desigur, nu vor lipsi nici pleiada de sisteme de asistență precum Hill Descent Control, Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning  și Adaptive Cruise Control with Stop Function.

Noul Citroen C5 Aircross va debuta pe piața chineză începând cu octombrie 2017, dar în Europa va ajunge abia în a doua jumătate a anului 2018.