Noul Hyundai Veloster strălucește sub luminile Detroitului

2019-Hyundai-Veloster-43

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prima generație Hyundai Veloster a venit de nicărieri cu o configurație similară lui MINI Clubman, adică o ușă pe partea șoferului și două pe partea pasagerului. De ce? Habar n-avem, dar având în vedere că modelul a fost înnoit pentru o nouă carieră ne dă de înțeles că micul coupe/hatchback a avut clienții săi loiali.

În ultima perioadă, producătorul sud-coreean a lansat modele plăcute ochiului (Kona, i30 Fastback, etc), iar noul Veloster nu face excepție. Designul poate fi considerat o evoluție a modelului precedent, grila de mari dimensiuni este în ton cu actualul limbaj de design Hyundai, iar spatele arată ca un gândăcel gata de atac cu stopurile agresive și difuzorul ce încorporează evacuarea dublă amplasată central. Scirocco who?

Motorizările disponibile vor fi una aspirată de doi litri cu 150 cai putere și 179 Nm ce poate fi împerecheată cu o transmisie manuală cu șase rapoarte sau cu una automată, tot cu șase trepte, precum și una supraalimentată de 1.6 litri ce dezvoltă 204 cai putere și 265 Nm ce dispune de funcția overboost ce crește cuplul maxim la 275 Nm. Transmisia manuală este standard, dar clienții au opțiunea uneia automate cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte.

Base Veloster models will be available with a 2.0-liter four-cylinder engine that makes 147hp and 132lb-ft of torque that’s paired to either a six-speed manual or an optional six-speed automatic transmission.

Toate modelele vor primi Torque Vectoring Control prin frânarea roții interioare, iar modelul Turbo va primi o coloană de direcție mai rapidă și mai bine calibrată pentru a ajuta agilitatea.

Sistemul de infotainment va avea un ecran tactil de 8” și va include Apple CarPlay, Android Auto, cameră de marșarier, încărcare wireless pentru smartphone, head-up display și serviciile de conectivitate Blue Link.

Producția sportivei coreene va debuta în martie, dar nu știm când vor ajunge primele modele în Europa.