Noul Mercedes-Benz CLS, acum și în România

mercedes-cls-allnew-la-debut-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce v-am prezentat toate detaliile despre noul Mercedes-Benz CLS, inclusiv despre noul AMG 53 cu tehnologie EQ Boost, a venit momentul să vorbim despre prețuri, mai exact despre prețurile coupe-ului cu patru uși la noi în țară.

Mercedes-Benz a adus în România noul CLS în trei versiuni de motorizare, două fiind diesel, iar unul pe benzină. Nemții nu s-au zgârcit și au echipat noul model cu transmisia automată 9G-Tronic și tracțiunea integrală 4MATIC în standard.

La baza gamei stă CLS 350 d 4MATIC ce are sub capotă noul turbodiesel de 2.9 litri cu șase cilindri în linie ce dezvoltă 286 cai putere și 600 Nm. Acesta este oferit la un preț de bază de 71.703 euro cu TVA.

Pentru cine dorește mai multă putere poate alege CLS 400 d 4MATIC ce dispune de același motor, însă cu o turbină în plus, la prețul de bază de 76.200 euro cu TVA. Acesta produce 340 cai putere și 600 Nm, iar timpul de accelerație până la 100 km/h scade de la 5.7 la 5 secunde.

Până la apariția versiunii 53 la noi, singura motorizare pe benzină disponibilă este vârful de gamă CLS 450 4MATIC. Dispunând tot de un propulsor cu șase cilindri în linie, acesta produce 367 cai putere și 500 Nm, dar este ajutat de un motor electric ce mai pune la bătaie încă 22 cai putere și 250 Nm la nevoie. Acesta reușește un sprint 0-100 km/h în doar 4.8 secunde și te costă 73.452 euro cu TVA.

Indiferent de versiunea aleasă, noul Mercedes-Benz CLS te răsfață cu echipamente standard precum cameră pentru deplasarea în marșarier, asistent activ la parcare, asistent activ pentru menținerea benzii de rulare, asistent activ la frânare, asistent activ pentru limitarea vitezei, faruri LED High Performance, sistem de climatizare automată THERMATIC, sistem de infotainment Audio 20 GPS cu ecran de 12.3”, conectivitate 4G, touchpad și controller, volan multifuncțional îmbrăcat în piele cu padele, tapițerie din stofă și jante din aliaj ușor de 18”.

Pe lista de opționale se regăsesc dotări precum scaune îmbrăcate în piele, ventilate, cu memorie și masaj, sistem de navigație COMAND Online, sistem de climatizare automată THERMOTRONIC, panou de instrumente digital, sistem de sonorizare Burmester High-end 3D Surround sau finisaje din materiale de calitate ridicată.