Noul Mercedes-Benz CLS și-a făcut apariția la Los Angeles

17c831_023

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În 2004, Mercedes-Benz lansa primul coupe cu patru uși din istorie, model ce a fost lăudat pentru designul îndrăzneț și ușile fără rame la geamuri, ca un coupe convențional.

Anii și concurența nu i-au știrbit din popularitate, așa că anul acesta vedem cea de-a treia generație a celebrului CLS, dezvăluit la Salonul Auto de la Los Angeles.

Designul noului model este mai agresiv și mai angular ca al vechilor modele, acest aspect fiind ușor de observat la nivelul farurilor, al grilei și al stopurilor. Mașina pare mai mică decât generațiile precedente, disimulându-și dimensiunile într-un mod eficient. Ai zice că avem de-a face cu noul CLA, nu CLS. Ca și la versiunea actuală, coeficientul aerodinamic (Cx) este de doar 0.26.

Pentru început vor fi disponile trei motorizări, toate cu șase cilindri în line, supraalimentate și legate la transmisia automată 9G-TRONIC. Mai mult, tracțiunea integrală 4MATIC va fi oferită standard, cel puțin la lansare.

Baza va fi reprentată de CLS 350d 4MATIC. Aceasta reușește să scoată 286 cai putere și 600 Nm din turbodieselul de trei litri. 0-100 km/h în 5.7 secunde pentru un model de bază nu sună chiar așa de rău.

Urmează CLS 400d 4MATIC ce adaugă o turbină și produce 340 cai putere și 700 Nm. Timpul sprintului până la 100 km/h este de 5 secunde fix.

Singurul benzinar disponibil este CLS 450  care pune la bătaie 367 cai putere și 500 Nm tot dintr-o cilindree de trei litri. Acesta este ajutat de un motor electric numit EQ Boost ce dezvoltă 22 cai putere și 250 Nm, asigurându-i un timp de accelerație până la 100 km/h de doar 4.8 secunde. Viteza maximă în cazul tuturor versiunilor este limitată la 250 km/h. Sistemul EQ Boost va putea ajuta motorul convențional în timpul accelerațiilor, dar va putea încărca bateria prin recuperarea energiei la frânare și permite transmisiei să ruleze în modul “sailing”, practic pe liber.

Noul Mercedes-Benz CLS va dispune de o suspensie cu patru brațe pe față și cinci brațe pe spate, având arcuri de oțel și amortizoare pasive în standard. Suspensia pneumatică AIRMATIC și amortizoarele adaptive se vor regăsi pe lista de opționale. Mai mult, jantele vor avea o dimensiune minimă de 18” pentru a putea umple aripile de dimensiuni generoase.

Interiorul este preluat preluat de la Mercedes Clasa E Coupe, iar pentru prima dată un CLS poate găzdui cinci pasageri, existând opțiunea unei banchete spate în locul a două scaune individuale.

Ca și noua Clasă S facelift, CLS poate fi echipat cu sisteme de siguranță precum Active Brake, Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist și ultima generație Pre-Safe cu Pre-Safe Sound care pregătește urechile pasagerilor pentru accident. Nu trebuie uitate nici farurile full-LED nou-nouțe.

Dacă nu aveți ocazia de a ajunge la Salonul Auto de la Los Angeles pentru debutul noului Mercedes-Benz CLS, livrările vor începe în luna martie 2018.