Corvette ZR1 și-a pierdul plafon în drum spre Los Angeles

Chevrolet-Corvette-ZR1-Convertible-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La doar două săptămâni de când Chevrolet a prezentat noul ZR1 în Dubai, compania americană a prezentat versiunea decapotabilă la Salonul Auto de la Los Angeles.

Ca și fratele cu plafon rigid, Corvette ZR1 Convertible dispune de același V8 LT5 de 6.2 litri supraalimentat cu compresor mecanic ce dezvoltă 765 cai putere și 969 Nm și va atinge 96 km/h (60 mph) în mai puțin de 3 secunde. Mai mult, se estimează un timp pe sfert de milă de puțin peste 10 secunde, foarte aproape de regele actual, McLaren 720S.

Interesant este că americanii s-au gândit și la o variantă fără plafon a noului ZR1, prima din 1970 încoace. Dacă BMW s-a lăudat cu o penalizare de doar 60 kg pentru i8 Roadster în favoarea coupeului, ZR1 Convertible este cu doar 27 kg mai greu ca ZR1, dar promite o manevrabilitate similară.

Chiar și pachetul ZTK Performance Package poate fi montat pe noua decapotabilă, ce adaugă aripă față mai mare, splitter frontal, anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 și suspensie Magnetic Ride Control.  Astfel, mașina este capabilă de a genera 430 kg apăsare aerodinamică atunci când se rulează cu viteză maximă.

Dacă Tesla Roadster ni s-a părut un chilipir, Chevrolet va vinde ZR1 Coupe la un preț de bază de 119.995 $ și ZR1 Convertible la 123.995 $. Facem o chetă să importăm unul în România?