VIDEO: Noul Nissan Juke impresionează în testele Euro NCAP

553530

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prima generație Nissan Juke a avut un succes nesperat la public, iar în România s-a bucurat de câțiva fani dedicați. Noul Juke tocmai ce a ajuns în România, iar cei de la Euro NCAP au făcut public rezultatele testelor cu SUV-ul de clasă mică al japonezilor.

Spre bucuria tuturor, Juke s-a descurcat excelent, obținând un scor de cinci stele, dar și de rezultate foarte bune la diversele capitole.

Siguranța pasivă a pasagerilro adulți este locul unde Juke a strălucit, obținând un scor de 94%. Pasagerii copii se vor bucura și ei de o sigurnață bună, atestă indicativul de 85%. Nici pietonii nu stau rău, 81% fiind una dintre cele mai bune prestații pe care le-am văzut pe un vehicul din această clasă. În ceea ce privește sistemele de asistență ale șoferului, Juke a trecut testul cu 73%, respectabil.

Japoneza asamblată în Marea Britanie pe platforma noului Renault Clio este echipat cu două airbaguri față, două airbaguri laterale, două airbaguri laterale pentru pelvis și două airbaguri cortină, adică un total de opt. Îi lipsește airbagul pentru genunchi, dar compensează cu sistemele de asistență ale șoferului, având sistem de frânare autonomă, sistem de menținere a benzii de rulare și detector a semnelor de circulație. Dacă avea și capotă activă sigur ar fi fost mai bună siguranța pasagerilor.

Deocamdată singura motorizare disponibilă pe Nissan Juke este 1.0 DIG-T cu 117 cai putere și 200 Nm, o versiune mai puternică a propulsorului de bază disponibil pe Dacia Duster, așa că ratingul de cinci stele nu are cum să se aplice și altor motorizări, dar tradiția spune că indiferent de motorizare, scorul va rămâne același.