Noul Volvo XC90: interiorul

146948_1_5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volvo a dat publicității primele fotografii, video și informații cu interiorul noului său vârf de gamă: SUV-ul premium full-size XC90. În același timp, Volvo a anunțat și luna august ca fiind momentul dezvăluirii complete a mașinii, cu imaginile exteriorului și toate datele esențiale ale noului model.

Imaginile pe care le vedeți aici sunt însoțite de o descriere spectaculoasă: acesta este cel mai luxos interior pe care l-a construit Volvo vreodată. Designul pare fantastic, este adevărat, cel puțin din aceste prime imagini pe care le putem vedea. Frapantă este decizia de a înlocui toate butoanele de pe consola centrală cu o unitate de comandă cu touchscreen/ sistem de infotainment care amintește de soluția similară adoptată de Tesla pentru modelele sale. Mai mult decât atât însă, Volvo susține că a reinventat felul în care șoferul își va controla funcțiile mașinii prin intermediul noului sistem din XC90. Constructorul anunță și un nou sistem de recunoaștere a comenzilor vocale, mai performant ca niciodată. Noul sistem Apple CarPlay va fi integrat și el în noul XC.

Pe lângă touchscreenul uriaș de pe consola centrală, CX90 va fi echipat cu un instrumentar de bord digital dar și cu un head-up display. Pentru că acesta este cel mai luxos interior Volvo din istorie, constructorul suedez promite piele moale, lemn de calitate și câteva comutatoare din cristal suedez Orrefors. Butoanele de start/ stop, cel pentru controlul programelor de rulare precum și schimbătorul par niște opere de artă pe care abia așteptăm să le atingem…

XC90 va fi oferit cu șapte locuri iar accesul pe al treilea rând de scaune va fi foarte ușor (susține Volvo) iar aici vor putea lua loc fără probleme persoane înalte de 1.70 metri.

Noul XC90 va fi produs începând de anul viitor la fabrica mărcii Torslanda din Gothenburg. Nu uitați, în luna august aflăm toate informațiile despre noul model al suedezilor.