Nu veți vedea niciodată un Zenvo TSR-S pe stradă

ZENVO-TSR-S-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mai țineți minte compania Zenvo, producătorul danez de hypercaruri pe care nu le conduce nimeni?

S-au întors la Geneva cu un nou model, numit TSR-S ce promite senzații de circuit pentru stradă.

Sub capota hypercarului se află un V8 supraalimentat cu două compresoare mecanice de 5.8 litri ce produce 1195 cai putere la 8.500 Nm și peste 1100 Nm.

Performanțele sunt foarte bune, 0-100 km/h în 2.8 secunde, 0-200 km/h în 6.8 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 325 km/h.

Mașina dispune de un șasiu monococă din aluminiu și oțel ultraușor și o caroserie din fibră de carbon, dar totul nu este așa de simplu precum pare.

Motorul, de exemplu, are trei setări: Minimum ce permite utilizarea doar a 700 cai putere, Maximum ce îți da toți cei 1.195 cai putere și IQ, ce folosește sistemul de control al tracțiunii pentru a transmite roților atâta putere cât duc anvelopele la un anumit moment.

Transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte schimbă treptele electronic în modul Road și mecanic în modul Race, pentru a te face să te simți ca într-o mașină de curse.

Noua aripă spate Centripetal Wing se rotește în două direcții, oferind stabilitate în viraje și acționând ca o frână aerodinamică atunci când mașina încetinește.

La interior, totul este din fibră de carbon, chiar și scaunele. Nu exstă sistem de sonorizare, navigație, aer condiționat sau airbaguri pentru că nu ai nevoie de ele pe circuit. Doar câteva inserții din Alcantara mai domolesc reflexiile parbrizului, drăguț din partea danezilor să ofere așa ceva. Instrumentarul de bord este digital și imită mașinile de curse din anii ’80, având turometru orizontal.

Producția anuală Zenvo este limitată la 5 unități din toată gama de trei modele, așa că nu vă creați prea mari speranțe că veți vedea un exemplar pe străzi.