O discuție după testele din Bahrain, 2024. Și niște previziuni, evident, că n-ar fi completă Formula 1 fără clarvăzători

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ne-am uitat atent la noutăți și la teste. Relevanța lor e discutabilă, dar nu ne-am putut abține de la o bârfă în trei.

Formula noastră clasică a primit cu această ocazie un invitat – Cătălin Ghigea, care în momentul întâlnirii nici măcar nu știa că, începând cu primul Grand Prix din 2024, va comenta Formula 1 pentru telespectatorii români.
Însă pentru noi e mai important că el iubește Formula 1 și urmărește cu atenție cursele și ce se întâmplă în jurul lor. Și că e gata oricând pentru o discuție mai aplicată, mai relaxată sau mai tehnică despre F1, după caz.

Am vorbit acum despre testele din Bahrain, despre câteva dintre noutățile tehnice remarcabile, despre cum ni s-a părut nouă că se prezintă echipele în urma efortului susținut pe care l-au făcut înainte de noul sezon. 

Timpii pe circuit sunt destul de puțini relevanți, pentru că multe echipe aleg să ascundă o parte dintre calitățile mașinilor. Și, oricum, nimeni nu comunică setup-ul motoarelor sau nivelul de încărcare cu combustibil. Testele au loc în sesiuni diferite pe tot parcursul celor trei zile, în condiții variate de temperatură și vânt, fapt care complică și mai mult aproximările celor de pe margine.

Se pot trage câteva concluzii, fie din modul în care evoluează mașinile pe pistă (stabilitatea aparentă în viraje, timpii pe sectoare/tururi, comparațiile cu datele altor echipe și/sau cu date obținute anterior etc.), fie din declarațiile celor implicați sau din mimica și gesturile acestora. Sigur că am urmărit și comentatorii cu foarte mare experiență, mulți dintre ei prezenți la fața locului.

Totuși nu precizia „previziunilor” a fost obiectivul nostru. Ci un mod relaxat de a elibera printr-o discuție, lungă și nu mereu serioasă, entuziasmul care ne cuprinde când startul sezonului e atât de aproape.

Un singur lucru este clar: Red Bull Racing și Max Verstappen rămân favoriții anului. Și, s-a dovedit acum, preferă să fie o țintă în mișcare, surprinzând din nou pe toată lumea cu abordarea lor. Dar au și ceilalți destule arme.
Vezi mai jos la ce mă refer. Și vezi că n-am fost scurți, așa că mai bine caută-ți ceva de făcut în timp ce ne asculți – o alergare, o cumpărătură, o curățenie prin casă, o plimbare cu mașina… ceva, orice, ca să nu intre complet la timp pierdut 😅🤪  

Alte discuții de-ale noastre despre Formula 1 găsești pe YouTube, aici.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici