O pereche de Leaf-uri autonome au traversat Marea Britanie

nissan-leaf-autonomous-uk-journey-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O pereche de Nissanuri Leaf autonome au traversat Marea Britanie. Traseul de 370 km a inclus și intersecții, sensuri giratorii sau drumuri de țară.

Guvernul Britanic a fost finanțatorul principal al proiectului HumanDrive, iar Center for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV) l-a pus în aplicare împreună cu alți nouă parteneri. Toată această performanță inginerească a costat 13.5 millioane £.

„Proiectul HumanDrive a permis dezvoltarea unui vehicul autonom capabil să treacă peste toate obstacolele traficului de pe drumurile Marii Britanii, obstacole ce sunt unice în partea aceasta a Lumii, precum sensuri giratorii complexe sau drumuri de țară rapide nesemnalizate cu dungi albe sau borduri” a declarat Bob Bateman, Nissan Europe Project Manager.

HumanDrive a mai avut un scop, acela de a dezvolta tehnologiile de inteligență artificială și machine learning și pentru a înțelege cum pot acestea îmbunătăți experiența cu utilizatorul, confortul pasagerilor și interconectivitatea dintre mașini.

„Parcurgerea celei mai lungi călătorii autonome în Marea Britanie este o performanță incredibilă pentru Nissan și consorțiul HumanDrive, precum și un pas mare înainte spre introducerea pe străzile britanice a vehiculelor autonome. Acest proiect este un exemplu strălucitor despre cum industria autonomă, lucrând cu guvernul, poate îmbunătăți tehnologia în beneficiul mobilității cetățenilor, ajutând totodată la scăderea emisiilor de carbon.” a adăugat Ministrul Afacerilor Hadhim Zahawi.

Deși proiectul nu a implicat Nissan foarte mult, producătorul japonez va lua toate datele din acest test și le va folosi în dezvoltarea viitorului sistem ProPILOT care deocamdată nu poate decât asista șoferul în traficul pe o singură bandă.