Toyota dorește să evite accidentele cauzate de apăsarea neintenționată a pedalei de accelerație

Toyota-Mirai-Concept-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota introduce o nouă tehnologie în pachetul de sisteme de asistență ale șoferului. Acceleration Suppression Function dorește să împiedice accidentele cauzate de apăsarea neintenționată a pedalei de accelerație. Am văzut cu toții pe internet astfel de cazuri.

Pentru început, această funcție va fi oferită contracotst în Japonia, apoi își va face loc și pe alte piețe, printre care și a noastră. Mai mult, această tehnologie poate fi montată ulterior pe mașinile deja existente, un retrofit OEM.

Mai există alte sisteme de acest gen, dar Acceleration Suppression Function se deosebește prin faptul că va putea controla apăsarea neintenționată a pedalei de accelerație chiar și atunci când în jur nu se află obstacole ce ar putea fi ușor lovite, dar scopul principal este de a reduce numărul accidentelor minore ce au loc în parcări și zone aglomerate. Probabil cea mai importantă inovație este cea prin care sistemul recunoaște cazurile în care șoferul ar dori să plece repede, de exemplu de la semafor.

Japonezii nu vor să țină doar pentru ei această tehnologie, ci plănuiesc să o împartă și cu alți producători, fie ei din Țara Soarelui Răsare sau nu. Siguranța nu ar trebui să fie exclusivă, până la urmă. Încă o bilă albă pentru Toyota este faptul că sisteme rezervate modelelor Lexus (Emergency Steering Assist, Driver Emergency Stop Assist System, etc) vor fi oferite începând cu acest an și pe Toyote.

În prezent, întregul arsenal Toyota Safety Sense include sistemul de recunoaștere al semnelor de circulație, farurile cu fază lungă adaptivă, Lane Departure Warning, Lane Keep Assist, tempomat adaptiv și sistem de frânare autonom pentru evitarea unei coliziuni iminente.