Oficial: Audi A6 facelift

A6140011_medium

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Așteptam noutatea asta, dar nu ne așteptam să o vedem atât de repede. Audi A6 facelift – ce va fi dezvăluit în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris de la începutul lui octombrie.

Din punct de vedere stilistic A6 facelift a fost echipat cu o grilă nouă pentru motor, faruri și stopuri cu o formă generală ușor modificată (și foarte modificată la interior), spoilere cu un design puțin schimbat și evacuări finale noi. Evident că noile faruri pot fi acum echipate cu iluminare full-LED sau Matrix-LED.

La interior sunt disponibile noi culori pentru tapițerie și scaune față care oferă de acum ventilație și masaj. Sistemul MMI oferit de acum opțional pe A6 facelift va fi cea mai nouă versiune disponibilă în gama Audi. Echiparea standard va fi mai bogată decât cea de până acum.

Ca modificări tehnice, toate motorizările îndeplinesc acum normele de poluare Euro 6. Un nou motor TFSI cu cilindree de doar 1.8 litri va fi de acum disponibil în gamă și are un consum mediu anunțat de doar 5.7 litri de benzină pentru 100 km parcurși. Pentru amatorii de motoare mici va fi disponibil și 2.0 TDI de 150 CP care va consuma în medie, spune Audi, doar 4.2 litri de diesel pentru 100 km parcurși. Aceste două motoare noi fac parte din gama super-economică/ ecologică Audi ultra.

Evident, noile motoare diesel V6 TDI cu 218 sau 272 CP sunt de acum disponibile și pe A6 facelift. La fel și versiunile mai puternice de 320 sau 346 CP (în versiunea Competition). Aceste noi motoare le-am testat deja pe A7 facelift.

Pe benzină vă reamintim că veți putea achiziționa în continuare singurele motoare care contează: 4.0 TFSI biturbo cu 450 CP în S6 sau cu 560 CP în RS6 Avant. Acest RS6 Avant l-am condus fără facelift la începuturile emisiunii noastre.

Audi A6 facelift va putea fi comandat în în România, în toate versiuniile sale de caroserie începând din toamna acestui an.