Oficial: Bentayga Mulliner

Bentayga Mulliner - 01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bentley Motors și-a anunțat premiera de la Geneva. Sau cel puțin, una dintre ele: Bentayga Mulliner. Acesta se va prezenta în fața publicului  cu noi dotări interioare și exterioare – ce includ finisajul exterior opțional pentru vopsea Duo Tone, jante de 22 inch diametru, un compartiment de depozitare a șampaniei și un nou concept de finisaj la interior.

Mulliner este practic primul model ce introduce schema de vopsire opțională Duo Tone pentru Bentayga. Schema de vopsire Duo Tone va fi disponibilă la nivelul gamei Bentayga începând cu luna aprilie. Noile jante Paragon de 22 inch, personalizate de Mulliner, cu șapte spițe și cu un capac de ax care pare că plutește, o emblemă exterioară specială, la care se adaugă, în echiparea standard, elementele caroseriei inferioare vopsite la culoare și grilele inferioare ale barei de protecție cu finisaje cromate, completează noua înfățișare a SUV-ului.

La interior, Mulliner a îmbinat designul tradițional cu cel modern. O nouă schema de culori – în care scaunele din față și din spate sunt îmbrăcate în piele de diferite nuanțe, fiind disponibile, în total, șapte combinații cromatice – completează schema de vopsire opțională Duo Tone de la exterior. Pielea cusută manual este înfrumusețată prin broderia unică Mulliner și prin tigheluri de contrast.

Dotările exclusiviste Mulliner includ și un nou compartiment pentru șampanie în partea din spate a cabinei, cu răcitor pentru băuturi, dulap iluminat ce menține băutura rece și pahare de tip flute din cristal de Cumbria, realizate pe comandă, toate încorporate într-o consolă centrală de proporții generoase.

Interiorul noului Bentayga Mulliner etalează și un finisaj exclusivist din lemn de nuc ombré Burr. Acesta prezintă o tranziție cromatică unică de la negru către maro nuc Burr, pe măsură ce finisajul îmbracă interiorul. De asemenea, un finisaj special din lemn înlocuiește inserția standard de pe consola centrală.

Sistemul de iluminare ce permite selectarea luminii în funcție de starea de spirit, incluzând șase tipuri de lumină, plăcuțe Mulliner iluminate și lumini de întâmpinare Bentley cu LED, creează o ambianță de lux și pe timpul nopții. Bentayga Mulliner oferă clienților posibilitatea de a-și crea propria ambianță, la comandă, prin opțiunea ”My Mood”, care permite pasagerilor să aleagă dintre 15 nuanțe diferite și să ajusteze luminozitatea în uși, cotiere și în spațiul pentru picioare.

Sistemul Audio Naim for Bentley din noul Bentayga Mulliner este cel mai puternic și mai performant sistem audio din clasa sa, având 20 de difuzoare și un amplificator de 1.950 W, cu 21 de canale. Funcția Parking Heater, ce poate fi activată prin telecomandă, permite ca interiorul SUV-ului să fie încălzit sau răcit chiar și atunci când motorul este oprit. Jaluzelele electrice pentru geamurile din spate și un parasolar dublu sunt, de asemenea, disponibile, cu specificațiile Sunshine. Specificațiile City și Touring includ o serie de funcții standard de asistență a șoferului, printre care se numără Park Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Assist, Night Vision și Head-Up Display. De asemenea, Bentayga Mulliner include în standard Bentley Dynamic Ride – primul control electric anti-ruliu din lume, care folosește un sistem 48V. Disponibil și pe Audi Q7, da.

Pentru noua navă amiral Bentayga este disponibil, opțional, și accesoriul exclusivist Linley Hamper by Mulliner, ce include o ladă frigorifică, un set de tacâmuri de lux şi veselă din porţelan Linley, pahare de cristal și un spațiu de depozitare pentru alimente. Pentru mai mult confort în aer liber, anumite părți ale coșului pot fi demontate și folosite ca scaune de picnic.

Un alt accesoriu de lux, disponibil opțional, este ceasul mecanic Mulliner Tourbillon, creat de Breitling. Având cel mai complex mecanism disponibil pe un ceas auto, Mulliner Tourbillon conține 196 de componente individuale și este întors periodic, automat, printr-un mecanism dedicat, cu precizie ridicată, integrat în bord. Această operă de artă este turnată în aur masiv (clienții pot alege între aur galben, alb sau roz) şi poate fi realizat cu cadran din sidef sau din abanos negru, decorat cu opt diamante.

Din punct de vedere tehnic, Bentayga Mulliner are același motor cu restul gamei: W12 de șase litri, 608 CP, 900 Nm; 0-100 în 4.1 secunde, viteză maximă 301 km/h.

Produsă în ediție ultra limitată, din cauza procesului de producție extrem de complex și a caracterului artizanal al dotărilor interioare de lux, această nouă navă amiral va fi disponibilă spre comandă în primăvara anului 2017. Un exemplar unicat Bentayga Mulliner va fi expus la standul Bentley de la Salonul Auto de la Geneva săptămâna viitoare, etalând o incrustație unică pe panoul frontal, realizată manual, ce profilează conturul impresionantului lanț muntos Monte Rosa.