Oficial: KIA Blind-Spot View Monitor – KIA BVM

Kia-Sorento-BVM-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Kia a comunicat detalii despre Blind-Spot View Monitor (BVM), inclusă în dotările noului Kia Sorento. Sorento devine primul automobil Kia din Europa care oferă această tehnologie parte a gamei extinse de funcții oferite de noul panou de bord digital de 12.3 inch, ’Supervision’.

BVM afișează imagini video de înaltă rezoluție în partea stângă sau partea dreaptă a panoului de bord TFT-LCD dacă șoferul semnalizează schimbarea benzii de circulație și un alt automobil este “ ascuns” în unghiul mort. Imaginile cu automobilul aflat în punctul mort  sunt afișate fie în locul vitezometrului, fie al turometrului (sau în locul ceasului de bord al sistemului hybrid al modelelor Sorento Hybrid), în timp ce afișează în continuare șoferului viteza curentă a automobilului.

Informațiia video din bord este filmată de camerele video de înaltă rezoluție amplasate în carcasele oglinzilor laterale. Camerele oferă un unghi de vizualizare mai larg decât oglinzile retrovizoare.

Tehnologia BVM Kia este oferită cîn Europa ca parte a unui pachet ce include sistemul de vizualizare 360° (Surround View Monitor), sistemul de asistență la evitarea coliziunii în momentul parcării (PCA – Parking Collision-Avoidance Assist) și sistemul audio Bose Performance Series. Desigur, pachetul trebuie „combinat” cu dotarea BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist.

Aflăm mai multe și testăm sistemul imediat ce noul Sorento va fi lansat pe piața auto din România.