Oficial: KIA Picanto facelift

Newspaper_1920x1080_FullHD_JAPEXL_INDOOR_SIDE

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

KIA a anunțat faceliftul pentru Picanto, cel mai mic model al său vândut în Europa. Mașina va fi disponibilă din toamna acestui an, inclusiv în România unde va beneficial de garanția standard remarcabilă a producătorului – 7 ani sau 150.000 de km.

Gama Picanto a primit îmbunătățiri semnificative atât la designul exterior mai ales pentru versiunea sportivă GT-Line și versiunea de inspirație SUV, X-Line. Partea frontală a ambelor modele a fost revizuită pentru a oferi fiecărui automobil un design specific. Acesta începe cu grila ‘tiger-nose’ care oferă un nou aspect texturat de jur-împrejur și o formă mai deschisă. Finisarea cu efect cromat de jur-împrejur oferă o formă fluidă care se extinde spre partea inferioară a blocurilor optice redesenate. Fiecare parte a grilei ‘tiger-nose’ dispune de o zonă evidențiată cu roșu pentru modelele GT-Line sau cu negru pentru modelele X-Line ce seamănă cu prizele de admisie a aerului.  Atât modelele GT-Line cât și modelele X-Line au un design nou al spoilerelor față și spate cu linii ascuțite pentru un aspect mai modern. Modificările crează un design cu un aspect mai robust pentru modelele X-Line, iar pentru modelele GT-Line un aspect care leagă vizual automobilul de modelele GT performante din gama Kia. Ambele versiuni dispun acum de blocuri optice redesenate și lumini de zi tip LED cu patru becuri. În partea posterioară, automobilul dispune de o nouă combinație de lămpi tip LED și stopuri de ceață cu design mai subțire, care crează o semnătură luminoasă mai ușor de recunoscut în același timp.

Caroseriile pot fi stilizate cu ajutorul unei game de 10 culori. De asemenea, sunt disponibile două designuri noi pentru jantele din aliaj: jantele de 14 inch cu 16 spițe sau jantele de 16 inch în două tonuri cu aspect “diamond-cut”.

La interior, noul Picanto dispune de o serie de actualizări vizuale și tehnologice, concentrate în jurul sistemului audio-vizual și de navigație (AVN) de 8.0 inch și al display-ului digital de 4.2 inch situat în panoul de bord al șoferului. În funcție de versiunea de echipare și de piața de comercializare, habitaclul lui Picanto dispune de scaune cu tapițerie textilă neagră sau din piele sintetică, în timp ce versiunea superioară de echipare este finisată cu o gamă de texturi noi pentru tapițerie ce oferă un aspect mai modern. Cabina este finisată cu accente de culoare neagră, argintie sau negru lucios prezente pe ușă, pe planșa de bord și în jurul schimbătorului de viteze.

Pachetul „Lime” oferă un interior în culoarea neagră cu cusături galbene contrastante și suportul scaunelor în culoare albă, schimbătorul de viteze și marginile gurilor de ventilație în culoare argintie și cu accente argintii și galbene pe mânerele ușilor. Modelele echipate cu pachetul „Orange” oferă un interior în culoarea neagră cu cusături în culoarea portocalie și accente negre și portocalii pe mânerele ușilor. Modelele echipate cu pachetul „Red” sunt finisate cu tapițerie în culoarea neagră și lateralele scaunelor în culoarea roșie, dar și cu accente în culoarea negru lucios și roșu și negru pe mânerele ușilor. În sfârșit, pachetul „Green” oferă elemente în culoarea verde în întreaga cabină și accente în culoarea argintie și verde pe mânerele ușilor, iar tapițeria scaunelor are un efect ”denim”.

Modelul îmbunătățit Picanto este disponibil în Europa cu trei motoare noi ‘Smartstream’ pe benzină. Gama motoarelor este compusă din motorul de 1.0 litri T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) care dezvoltă 100 CP sau perechea de motoare aspirate natural de 1.0 litri și 1.2 litri DPFI (dual-port fuel injection), care produc 67 și respectiv 84 CP.

Modelul îmbunătățit Picanto este primul model echipat cu noua transmisie manuală automatizată (AMT) dezvoltată de KIA. Transmisia AMT este construită pe baza unei transmisii manuale cu cinci trepte, echipată cu actuatoare care automatizează acționarea ambreiajului și schimbarea treptelor de viteză.

În funcție de specificații, noua gamă de sisteme avansate de asistență a șoferului include sistemul de asistență la evitarea coliziunii frontale cu detectarea pietonilor și automobilelor (FCA – Forward Collision-Avoidance Assist). În plus, modelul Picanto este disponibil cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu traficul din unghiul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist), sistemul de asistență la păstrarea benzii de circulație (LKA – Lane Keeping Assist), sistemul de monitorizare a atenției șoferului (DAW – Driver Attention Warning) și sistemul de asistare pentru păstrarea benzii de circulație (LFA – Lane Following Assist). De asemenea, modelul Picanto 2020 oferă sistemul de asistare la evitarea coliziunilor din lateral în timpul deplasării cu spatele (RCCA – Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist) care avertizează șoferul și oprește automobilul în cazul detectării unui alt automobil care se apropie din părțile laterale în momentul efectuării manevrelor de ieșire cu spatele dintr-o parcare. Mai departe, Picanto este echipat cu stop pentru semnalizare în cazul frânării de urgență (ESS – Emergency Stop Signal), care aprinde automat lumina de frână în mod intermitent pentru a avertiza automobilul din spate în cazul frânării bruște. Sistemul de asistare la plecarea din rampă (HAC – Hill-stard Assist Control) menține frânat automobilul pentru a asigura faptul că acesta începe deplasarea ușor în momentul plecării din rampă.

În funcție de specificații și piața de comercializare, modelul Picanto este echipat cu până la șapte airbag-uri disponibile în toată cabina, incluzând airbag pentru genunchi pentru șofer. De asemenea, acesta oferă scaun cu sistem de prindere ISOFIX pentru copii.