Oficial: Mercedes-Benz Clasa C Estate

14C301_01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prezentată astăzi, a patra generație a breakului de clasă medie Mercedes-Benz este al doilea model bazat pe noul Clasa C despre care am scris aici iar în emisiune am avut până acum acest material.

Fața breakului care de acum se numește Estate este identică cu cea a limuzinei dar de la montantul central și până în spate avem de-a face cu o mașină complet nouă. Având în vedere cum arată din fotografii cred că putem spune liniștiți că acesta va fi cel mai frumos break Mercedes-Benz de până acum… exceptând CLS Shooting Brake, desigur. Față de generația precedentă, noul C Estate este mai lung cu 9,6 centimetri iar ampatamentul a crescut cu opt centimetri. Și lățimea caroseriei a crescut astfel că Mercedes anunță că spațiul pentru pasagerii din spate la toate capitolele.

Spațiul pentru bagaje nu a crescut în schimb decât cu cinci litri – măsoară acum 490 de litri. Cu bancheta rabatată, volumul crește la 1.510 litri. Ca o noutate legată de ergonomie, spătarul banchetei poate fi rabatat acum electric, printr-o apăsare de buton iar fracționarea este realizată în proporție 40/ 20/ 40. Deschiderea electrică a hayonului va fi opțională ca și posibilitatea deschiderii și închiderii acestuia doar printr-un gest cu piciorul pe sub spoilerul spate.

Altfel, interiorul este identic din toate punctele de vedere cu cel al limuzinei: design, echipări, opționale, etc.

Același lucru este valabil și pentru partea tehnică ceea ce înseamnă că noul C Estate devine primul break de clasă medie din lume care poate fi echipat opțional cu suspensie pneumatică AIRMATIC. Cu toate astea, noul model este cu până la 65 kg mai ușor decât predecesorul său.

Clasa C Estate va fi disponibilă din toamnă cu motoare pe benzină cu putere cuprinsă între 156 și 333 CP și diesel cu puteri de la 115 la 204 CP. Vor fi disponibili și doi hibrizi – un C 300 și un C 350.