Oficial: Mercedes-Benz Clasa S

2021-Mercedes-Benz-S-Class-44

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Peste 500.000 de unități din acum fostul model de Clasa S (W222) au fost comercializate până acum; în China, vârsta medie a unui posesor de S este de 40 de ani, cea mai mică din toate piețele; în Lume, 9 din 10 unități sunt achiziționate cu ampatament lung; 80% din clienții de S din Europa de Vest rămân la marcă după S… în America, 70%.

Noul W223 sosește în România la finele acestui an.

Noul Clasa S este primul Mercedes-Benz dezvoltat pe noua platformă MRA. A crescut în dimensiuni comparativ cu generația anterioară: lungimea 5.179 metri (+54 mm), lățime 1.954 metri (+55 mm),  înălțime este de 1.503 metri (+12 mm). Versiunea cu ampatament lung se întinde pe 5.255 metri.

Coeficientul aerodinamic al noii generații este 0.22, una dintre cele mai bune valori din industria auto. Designul exterior este dominat de o tematică orizontală pentru blocurile optice echipate cu cea mai nouă tehnologie LED disponibilă în industrie dar și de forme rotunde ale caroseriei, clasice pentru Clasa S. DIGITAL LIGHT sunt farurile care folosesc tehnologia proiectoarelor video pe farurile unui automobil. Fiecare mașină Clasa S cu aceste faruri are de acum o rezoluție a acestora de peste 2.6 milioane de pixeli. Farurile pot afișa pe șosea, în fața mașinii un simbol de excavator dacă mașina detectează drum în lucru… pot să atenționeze cu spot de lumină pietonii de pe marginea unui drum… semnele „Stop” sau semafoarele vor fi detectate și anunțate prin simbol, pe asfalt, în fața mașinii… dacă drumurile sunt înguste, două benzi fascicul de lumină vor fi proiectate în fața mașinii pentru ca șoferul să determine corect lățimea sa… Mai departe, veți observa mânere uși retractabile, o premieră la Mercedes-Benz.

 

La interior, principala noutate este reprezentată de noul ecran touch cu diagonala de 12.8 inch de pe consola centrala; sistemul de climatizare a fost integrat în partea de jos a display-ului. Instrumentarul de bord este complet digital și este selectabil în patru teme (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic), iar informațiile vor fi afișate în format 3D, fără a fi nevoie de ochelari 3D pentru vizualizare… pentru că două camere video analizează privirea șoferului și afișează informația astfel încât să fie percepută ca 3D…

Mai mult, noul Clasa S adoptă și un Head-up Display cu realitate augmentată care va oferi informații utile despre navigație sau sistemele de asistenta active, cu imagini proiectate la o distanță de 10 metri în fața mașinii. Sistemul de infotainment MBUX include numeroase funcții prin care inginerii au eliminat nu mai puțin de 27 de butoane fizice, inclusiv cele pentru sistemul de climatizare, în timp ce asistentul digital a fost actualizat pentru a recunoaște până la 27 de limbi. De acum, comanda vocala „Hey, Mercedes” va fi înregistrată de pe oricare loc din mașină, nu doar de la șofer. Sistemul de sunet este furnizat de Burmester: standard, are nouă difuzoare de 125 W, însă clienții pot opta și pentru două variante superioare: 15 difuzoare cu 710 W și 30 de difuzoare cu 1.750 W!

Volanele sunt preluate de la noua Clasa E, faceliftul 2020 cu mențiunea că modelele ce vor echipa S-urile autonome Level 3 vor avea butoane extra pe inelul volanului. Scaunele îmbrăcate în piele Nappa includ sistem de încălzire, ventilație și 10 tipuri de masaj. Sistemul de iluminare ambientală va fi format din 250 de LED-uri poziționate la o distanță de 1.6 centimetri unul de celălat; acestea vor oferi o bandă luminoasă continuă în diverse zone ale interiorului, luminozitatea acesteaia va fi de 200 de cd/m2, adică de 10 ori mai mare decât în prezent, iar intensitatea  va putea fi setată în 20 de trepte de către șofer, precum și nuanța iluminării.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa S va fi disponibilă în cinci versiuni, dintre care două pe benzină și trei diesel.

Unitatea de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, în varianta de bază S 450 4MATIC oferă 367 CP și un cuplu maxim de 500 Nm.  S 500 4MATIC oferă 435 CP și 520 Nm. Indiferent de alegere, un sistem mild-hybrid de 48 de volți va oferi un surplus de 22 CP și 250 Nm pentru scurte perioade de timp.

Diesel: motorul de 2.9 litri cu 6 cilindri în linie, disponibil în versiune de 286 CP și 600 Nm, cu sistem de de tracțiune integrală 4MATC (S 350 d 4MATIC) sau fără (S 350 d). Mai departe vom avea S 400 d 4MATIC de 330 CP și 700 Nm. Clasa S vine standard cu cutie de viteze automată 9G-TRONIC. Gama va fi completată în 2021 de o versiune plug-in hybrid cu autonomie de 100 de kilometri, despre care Mercedes-Benz nu oferă încă detalii clare despre ea.

Mercedes-Benz Clasa S primește suspensia activă E-Active Body Control, prezentă deja pe mai multe modele ale constructorului, inclusiv GLS și GLE Coupe și GLE; aceasta are un sistem de 48 de volți și folosește mai multe procesoare multi-core, peste 20 de senzori și o cameră video pentru a analiza de 1000 de ori pe secundă evenimentele din trafic;

Opțional, noul Clasa S va putea fi comandat și cu direcție integrală. La viteze mai mici de 60 km/h, sistemul întoarce roțile spate în direcția opusă roților fată, în timp ce la viteze de peste 60 km/h sistemul întoarce roțile de pe spate în aceeași direcție cu roțile față pentru o stabilitate mai bună. De fapt, Mercedes-Benz va pune la dispoziție două sisteme de direcție integrală pentru Clasa S. Unul dintre ele mută roțile spate în direcție inversă roților față la viteze mici cu până la 4.5 grade iar celălat până la 10 grade! Dacă optați pentru acest sistem, mașina va avea o rază de bracaj de 10.5 metri dar dimensiunea maximă a roților ce vor putea fi montat pe mașină va fi 255/40 R20.

Printre numeroasele sisteme de siguranță disponibile se număra Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Traffic Sign Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Lane Changing Assist, Active Emergency Stop Assist, Attention Assist, Active Brake Assist cu funcție cross-traffic, Active Blind Spot Assist, Active Blind Spot Assist, Exit Warning Function, Evasive Steering Assist sau Pre-Safe Impulse Side. Acesta din urmă este complet nou și permite ridicarea suspensiei active E-Active Body Control în câteva sutimi de secundă atunci când anticipează producerea unui impact lateral, pentru ca forțele impactului să fie direcționate în partea de jos a vehiculului.

Mercedes-Benz Clasa S devine primul model din lume cu airbag-uri care au rolul de a proteja pasagerii din spate în cazul unor accidente frontale. cesta are o structură tubulară și este integrat în spătarele scaunelor din față.

Începând din a doua jumătate a anului 2021, Clasa S va integra și sistemul autonom Drive Pilot de nivelul 3 din 5, care va permite mașinii să se conducă singură în anumite condiții pe anumite porțiuni de autostradă din Germania.