OFICIAL: VEZI VIDEO si FOTO cu SUV-ul ELECTRIC SKODA ce DISTRUGE TESLA!

enyaq_iv_039-1920x1280

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Skoda a prezentat oficial primul său SUV electric: Enyaq iV. Este primul model al constructorului ceh care utilizează platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Enyaq iV are o lungime de 4.648 mm, o lățime de 1.877 mm și o înălțime de 1.618 mm, cu un ampatament de 2.765 mm, valori foarte apropiate de cele ale SUV-ului Kodiaq. Astfel, se formează din ce în ce mai clar un segment mediu de SUV-uri electrice cu Enyaq, ID.4, Mach-E și Model Y.

Din punct de vedere al designului, noul Enyaq iV are grila iluminată: Crystal Face se numește și folosește  130 de LED-uri. Grila iluminată este disponibilă standard doar pe versiunea de performanță RS și pentru versiunea specială de lansare.

Standard, Enyaq iV are faruri și stopuri LED, farurile LED Matrix sunt opționale. Kantele pot avea între 18 și… 21 inch diametru. În total, Skoda oferă 8 variante de jante. Pentru interior, Skoda a anunțat o modificare importantă comparativ cu tradiția actuală: nivelurile de echipare clasice sunt înlocuite cu stiluri de design numite Design Selections: fiecare stil de design în parte oferă anumite elemente de tapițerie sau decorațiuni, iar în total sunt disponibile 10 pachete de design la care se adaugă și opțiuni individuale. Versiunea de bază oferă designul Studio, în timp ce restul versiunilor vin standard cu opțiunea Loft. Celelalte pachete de design sunt disponibile opțional, iar printre ele se numără Lodge, Suite sau ecoSuite.

Skoda anunță realizarea unei tapițerii realizate parțial din sticle de plastic reciclate iar portbagajul are o capacitate de 585 de litri. Mai departe, Enyaq iV este echipat cu un instrumentar digital de bord Digital Cockpit cu diagonala de 5.3 inch, în timp ce ecranul central are o diagonală de 13 inch. Acesta poate fi operat și prin gesturi sau prin comenzi vocale cu ajutorul asistentului vocal Laura. Opțional, clienții vor putea alege și un head-up display cu realitate augmentată. Skoda menționează că sistemul de infotainment este compatibil wireless cu sistemele Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink, iar sistemul audio are un amplificator cu patru canale de 20 W. Opțional, clienții pot alege și sistemul de sunet Canton cu 12 boxe.

Skoda Enyaq iV va fi disponibil cu cinci versiuni de motorizare și trei variante pentru baterie:

  • Skoda Enyaq iV 50: 109 kW (148 CP), baterie de 55 kWh (capacitate netă de 52 kWh) cu autonomie de până la 340 de kilometri (WLTP);
  • Skoda Enyaq iV 60: 132 kW (180 CP), baterie de 62 kWh (capacitate netă 58 kWh) cu autonomie de până la 390 de kilometri (WLTP);
  • Skoda Enyaq iV 80: 150 kW (204 CP), baterie de 62 kWh (capacitate netă 58 kWh) cu autonomie de până la 510 de kilometri (WLTP).
  • Skoda Enyaq iV 80X: la versiunea de mai sus se adaugă un motor față pentru 4×4; total de 195 kW (265 CP), baterie de 82 kWh (capacitate netă 77 kWh) cu autonomie de 460 de kilometri (WLTP);
  • Skoda Enyaq iV RS: tracțiune integrală cu două motoare electrice, 225 kW (306 CP), aceeași baterie, 460 de kilometri (WLTP) autonomie, 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, 180 km/h viteză maximă.

Indiferent de versiunea aleasă, bateria lui Skoda Enyaq iV se poate încărca la stații de încărcare rapidă cu curent continuu (DC) cu până la 125 kW putere maximă; poate fi încărcată și la stațiile de încărcare cu curent alternativ (AC) cu viteze de 2.3 kW (priză clasică) sau 11 kW (wallbox casnic).

Skoda Enyaq iV oferă și numeroase sisteme de asistenț: Proactive Crew Protect Assist, Adaptive Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning, Park Assist sau pachetul Travel Assist, care include Adaptive Cruise Control, Adaptive Lane Assist, Traffic Jam Assist și Emergency Assist.

Producția lui Skoda Enyaq iV va începe la sfârșitul anului 2020 la uzina de la Mlada Boleslav, iar lansarea pe piața va avea loc la începutul anului 2021.