Oficial: Mercedes-Benz CLS facelift

14C476_002

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce în urmă cu doar câteva zile ne-au arătat primele fotografii cu fața mașinii și detalii tehnice complete despre noile faruri MULTIBEAM LED, cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit astăzi complet toată gama CLS revizuită.

Toată gama înseamnă că modelul standard CLS precum și Shooting Break și versiunile lor AMG au primit fața și spatele ușor redesenate precum și micile modificări de la interior. Aici avem de acum un display cu diagonala de 20.3 centimetri amplasat pe bord ca la Clasa C (cel mai nou sistem de infotainment devine acum disponibil pe CLS), un nou volan sport în trei spițe și mici modificări la nivelul consolei centrale. O nouă linie de echipare va fi disponibilă – AMG Line Plus plus pachetul Night ce va fi similar celor de pe modelele mai mici și va fi disponibi de la sfârșitul anului. Mercedes-Benz declară că noua opțiune AMG va face mașina să fie mult mai apropiată stilistic și ca dotări de un AMG veritabil.

Cinci motorizări sunt disponibile pe CLS facelift, marea noutate fiind versiunile 220 BlueTEC și 250 BlueTEC echipate cu motorul diesel de 2.1 litri. Ele oferă fie 170 CP și 400 Nm fie 204 CP și 500 Nm. Dieselul de top V6 oferă în continuare 258 CP și 620 Nm.

Un nou motor pe benzină apare în ofertă – cu indicativul 400, echipat cu V6-le de 3.0 litri biturbo de 333 CP și 480 Nm. CLS 500 rămâne echipat cu V8-ul de 408 CP și 600 Nm. Noile versiuni 250 BlueTEC vor putea fi comandate și cu tracțiunea integrală 4MATIC.

Versiunile AMG rămân neschimbate și oferă fie 575 fie 585 CP.

În sfârșit, noua cutie 9G-TRONIC este disponibilă pe toate dieselurile și pe V8-ul 500 DAR nu și pe versiunile 4MATIC ale acestora ce vor fi echipate în continuare cu vechea cutie 7G-TRONIC.

CLS facelift și CLS Shooting Brake facelift sunt disponibile în România începând din luna august.