Oficial: Nissan Navara

140611-01-08

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În sfârșit oficial: acesta este cel mai nou model și pick-up Nissan – Navara. Cu un design mai dinamic ca niciodată, Navara are de acum o față desenată agresiv și faruri cu lumini de rulare pe timp de zi cu LED, integrate în designul interior. Culori noi și mai spectaculoase pentru caroserie sunt acum disponibile, două dintre ele le vedeți în primele fotografii oficiale.

Interiorul foarte învechit al încă actualei generații a fost schimbat complet și Navara va putea fi echipată cu cele mai noi dotări disponibile la Nissan pe restul modelelor. Pe display-ul central foarte mare pentru un pick-up vor putea fi afișate toate lucrurile necesare șoferului: navigație, informațiile de la sistemul de infotainment plus cele de la computerul de bord.

Platforma tehnică nu este nouă dar șasiul a fost întărit și modificat pentru a fi și mai rezistent. Nissan promite că mașina va fi mai ușor de utilizat în viața de zi cu zi datorită direcției noi care oferă și o rază de bracare simțitor mai mică decât la actualul model.

Motorul de 2.5 litri diesel a fost îmbunătățit și va oferi 163 CP și 403 Nm sau 190 CP și 450 Nm. Nissan promite că noul motor va fi mai economic decât cel actual cu 11 procente. Pe lângă o cutie manuală cu șase trepte, pentru noile motoare va putea fi comandată și o transmisie automată cu șapte trepte.

Sistemul de tracțiune integrală nepermanentă va fi nemodificat iar șoferul va fi ajutat de sisteme ca Vehicle Dynamic Control, Hill Descent Control, Hill Start Assist și Active Brake Limited Slip.

Până punem mâna pe noul model, revedeți aici testul nostru cu actuala generație a pick-up-ului Nissan Navara.