Oficial: noul Mercedes-Benz Clasa G

17C986_125

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce am fost în Germania pentru a vedea interiorul său complet nou și spectaculos, după ce am văzut nenumărate teasere și am aflat despre noul său „mod G”, iată a venit momentul să vedem în toată splendoarea lui noua Clasa G de la Mercedes-Benz, lansată la Detroit acum câteva ore de cel mai puternic ambasador al său: Arnold Schwarzenegger.

Despre interior nu vom vorbi acum foarte mult pentru că deja v-am povestit tot despre el după experiența mea ÎN EL. Iar despre exterior nu avem de spus foarte multe pentru că ne uităm la o evoluție. Avem o grilă restilizată, faruri circulare cu lumini de rulare pe timp de zi integrate, tot circulare, farurile sunt full-LED, spoilerele sunt desenate ceva mai sportiv, capota la fel este și ea o evoluție, avem în continuare elementele clasice ale modelului cum ar fi mânerele ușilor, semnalizatoarele de pe capotă sau roata de rezervă de pe hayon… avem stopuri cu design retro dar full-LED și desigur, același hayon cu deschidere laterală…

Ca dimensiuni însă, noul model este cu 5.3 centimetri mai lung și cu 12.1 centimetri mai lat. Mercedes-Benz anunță că mașina este acum mult mai confortabilă pentru că are mai puțin zgomot, mai puține vibrații și în principal este mult mai rafinată.

Din punct de vedere tehnic, motorul disponibill imediat după lansare va fi un V8 de patru litri, biturbo, pe benzină cu 422 CP și 610 Nm. Va fi cuplat cutiei de viteze automată cu nouă rapoarte. Mercedes-Benz anunță comportament și mai spectaculos în off-road pentru că mașină este în continuare construită pe șasiu separat de caroserie și are standard trei diferențiale blocabile 100%. Mai mult decât atât, puntea față are acum suspensie independentă față cu două brațe și suspensie spate rigidă. Se pare că a fost dezvoltată folosindu-se inclusiv experți de la AMG pentru îmbunătățirea comportamentului dinamic pe șosea.

Clasa G are acum unghi de atac și de fugă de 31 respectiv 30 de grade, poate trece prin vaduri de apă de 70 de cm adâncime iar garda la sol are 24.1 cm. O nouă cutie de transfer și un nou mod de rulare G-Mode care modifică caracteristicile accelerației, a direcției și a amortizoarelor controlate electronic pentru „performanță în off-road”.

Masa proprie a V8-ului pe benzină este cu 170 kg mai mică decât cea a modelului pe care îl înlocuiește deoarece la construcția sa a fost folosit mai mult aluminiu. Cu toate astea încă nu avem date de performanțe pentru acest nou G 500. Pentru Germania, prețul de pornire anunțat pentru luna iunie când devine mașina disponibilă este de 107.050 euro. La noi va ajunge în aceeași lună, la un preț de pornire de 107.451 euro cu TVA.