Oficial: Opel este parte a Groupe PSA

opel-psa-03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Opel nu a devenit parte a grupului PSA peste noapte. Procesul a durat nu mai puțin de cinci luni de zile. Ceea ce este totuși puțin când vine vorba de astfel de tranzacții.

Portofoliul PSA a crescut acum la cinci branduri: Peugeot, Citroën, DS, Vauxhall și Opel, care a făcut parte din divizia europeană a GM încă din 1929.

“Este o zi istorică. Suntem mândri să facem parte din Grupul PSA și deschidem un nou capitol în istoria noastră după 88 ani alături de General Motors. Vom continua să oferim tehnologie germană accesibilă tuturor” a declarant Michael Lohscheller, CEO Opel.

Astfel, PSA devine al doilea cel mai mare producător auto în Europa după Volkswagen cu o cotă totală de piață de 17%. Cei mai mare acționari PSA rămân familia Peugeot, guvernul francez și producătorul auto chinez, Dongfeng, fiecare cu o cotă de 13.68% din companie.

O dată cu anunțul finalizării transferului, au fost numiți în funcție Christian Müller (VP inginerie), Rémi Girardon (VP manufactură), Philippe de Rovira (CFO), and Michelle Wen (VP achiziții și lanț de aprovizionare).

“Suntem martorii nașterii unui adevărat campion european astăzi. Opel va rămâne o companie germană, Vauxhall una britanică. Ele se potrivesc perfect în portofoliul nostru deja existent de branduri franceze” a spus Carlos Tavares, chairman PSA.

Președintele GM, Dan Ammann a declarat că acest transfer “ne va permite să ne concentrăm resursele pe oportunități mai profitabile în timp ce ne mărim pionieratul tehnic și antreprenorial în viitorul mobilității”.