Oficial: Opel Vivaro-e

Opel-Vivaro-e-511683_1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Opel Vivaro-e este primul vehicul comercial 100% electric Opel. El va disponibil în trei versiuni de lungime și cu multiple variante de caroserie, din vară când se deschid listele de comenzi; primele Vivaro-e vor fi livrate către clienți la finele acestui an.

Sarcinile sale utile sunt comparabile cu cele ale LCV-urilor cu motoarele cu combustie internă: cu 1.275 kg, Vivaro-e oferă o sarcină utilă aproape la fel de mare ca varianta diesel 2,0 litri a modelului Cargo S (sarcină utilă maximă 1.405 kg). Mai mult, este singurul vehicul utilitar electric produs din fabrică cu un cârlig de remorcă opțional care permite o capacitate maximă de remorcare de 1.000 kg.

Opel a conceput modelul Vivaro-e pentru o varietate de caroserii, inclusiv crew cab, cabină platformă, varianta de transport persoane, cu sarcini utile de până la 1.275 kg și masa maximă autorizată cuprinsă  între 2.800 și 3.100 kg. Deoarece majoritatea variantelor au aproximativ 1,90 m înălțime, Vivaro-e poate fi parcat în centre comerciale cu parcări subterane joase. Datorită încărcării practice FlexCargo, pe partea pasagerului din față, capacitatea de încărcare de 4,6 m3 a versiunii S crește până la 5,1 m3. Aceasta permite transportul obiectelor cu o lungime de până la 3,32 m. Versiunile de 4,95 m și 5,30 m, M și L, au capacități maxime de încărcare de 5,8, respectiv 6,6 m3. Scările sau panourile cu o lungime de până la 3,67 sau 4,02 m pot fi depozitate și ele în interior, anunță Opel.

Clienții Vivaro-e pot alege între două versiuni ale bateriei litiu-ion: o baterie de 75kWh pentru până la 330 km sau, pentru cei care utilizeză zilnic mai puțin vehiculului lor, o baterie de 50kWh cu o autonomie de până la 230 de kilometri, în ​​ciclul de testare WLTP. Bateriile sunt formate din 18 și, respectiv, 27 de module și sunt poziționate sub spațiul de încărcare. Ele pot fi încărcate prin intermediul unui wallbox, sau al unui cablu cu încărcare rapidă sau chiar al unui cablu pentru o priză domestică.

Folosind o stație de încărcare publică de 100kW CC, încărcarea bateriei de 50kWh la o capacitate de 80% durează aproximativ 30 de minute (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75kWh). Opel oferă încărcătoare încorporate care facilitează variante rapide de încărcare și care asigură bateriei (acoperită de o garanție de opt ani / 160.000 km) o durată lungă de viață. În funcție de piață și de infrastructură, Vivaro-e dispune de un încărcător trifazat opțional de 11kW sau un încărcător monofazat de 7,4kW în varianta standard.

Cu 100kW (136 CP) și cuplu de 260 Nm, Vivaro-e are o viteză maximă anunțată de 130 km/h.

„Fiind primul vehicul comercial ușor electric care a intrat pe segmentul de piață Van-D al autoutilitarelor mijlocii și care are o autonomie de până la 330 de kilometri în ciclul WLTP, noul Opel Vivaro-e stabilește standardele pentru utilizarea eficientă, fiabilitate și profesionalism ”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.