„Softkit” Mansory 812 Superfast

Mansory-812-Softkit-for-Ferrari-812-Superfast-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mansory ne-a obișnuit cu kit-uri de tuning impresionante. Impresionant de nebune, desigur. Iată însă că tunerul german ce de multe ori ne-a dat impresia că nu are pic de gusturi a prezentat un kit de tuning special pentru Ferrari 812 Superfast. Este special pentru că este cât se poate de discret și de aceea a fost numit „Softkit”.

Mai precis, 812 Softkit are multe elemente de caroserie din carbon dar odată montate pe mașină ele nu o transformă într-o apariție vulgară. Aproape că acest tuning îmi amintește de vremurile în care tuning-ul chiar conta în industrie. Vremurile de acum 15 ani.

Pe lângă splitterul destul de generos dimensionat, mai avem în partea din spate un nou difuzor ce integrază frână LED inspirată ca formă de cea folosită în Formula 1. De mașinile de Formula 1 nu de Mansory. Chiar dacă elementele de caroserie ce le vedeți aici sunt stilizate în carbon lucios, aflați că le puteți comanda și cu o finisare mată.

Jantele noi din fericire nu sunt negru-lucios dar Mansory nu s-a putat abține și a înnegrit stopurile. Mansory a rămas soft complet și nu a umblat la motorul V12 care în standard are 800 CP și 718 Nm. Accesoriile „soft” de caroserie nu ajută timpii standard: 0-100 în 2.9 secunde și viteză maximă de 340 km/h. Mă rog, la cum arată, splitterul ăla față o să-și ia zborul pe la 300 km/h în mod sigur.