Oficial: Pagani Imola

Pagani-Imola-04

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

OH MY GOD. DIO MIO! Pagani șochează Lumea Auto și fix înainte de sfârșitul zilei de Valentine’s Day 2020 a prezentat asta. ASTA.

PAGANI IMOLA. Numele este primit după celebrul circuit din Italia pentru că… acolo a fost testată peste… 16.000 km! Imola este un hypercar hardcore bazat pe Huayra, se va prezenta la Geneva și cifrele sale sunt pur și simplu incredibile. 827 CP, 1.100 Nm. Motorul V12 biturbo de șase litri transmite puterea exclusiv roților spate printr-o transmisie secvențială  îmbunătățită cu o funcție numită „Smart Gas” care „micșorează timpii de schimbare”. Încă nu au fost comunicate cifrele de performanță pentru că, deh, trebuie să mai vorbească lumea de hypercar și la Salonul de la Geneva, nu doar înainte de el.

Cu toate astea, doar CINCI vor fi produse… și deja toate au fost vândute. Prețul e simplu de ghicit: CINCI MILIOANE EURO. Plus taxe. Nu se știe momentan niciun nume de posesor.

Față de o Huayra „normală”, Imola are un șasiu monococ ranforsat precum cel folosit la modelul Roadster BC. Sistemul de suspensii este unic la Imola – amortizoarele controlate electronic sunt conectate la o unitate centrală care are grijă și de sistemele aerodinamice, motor, transmisie și diferențial. Wow. Pur și simplu, WOW.

Imola este primul Pagani cu o caroserie acoperită de vopsea „Acquarello Light” prin a cărei utilizare se economisesc… CINCI kilograme. Pentru a se scădea greutatea până la 1.246 kg cât are Imola la gol… da, cât un Logan… au fost reproiectate 770 de piese de la Huayra.

Ce să mai zic. Abia aștept să o vedem LIVE, la Geneva. Până atunci poftiți și un video: