Oficial: Peugeot 308 GT

PEUGEOT_308GT_1408JBL001

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Peugeot a prezentat astăzi vârful de gamă al compactei sale 308. Se numește GT și va fi lansat oficial în fața publicului la Salonul Auto de la Paris care începe în doar câteva săptămâni. Versiunea GT este disponibilă pentru ambele versiuni de caroserie ale lui 308 – hatchbackul dar și breakul.

Versiunile 308 diferă foarte puțin față de restul gamei din punct de vedere stilistic. Farurile sunt însă stilizate diferit și observăm și câteva elemente noi la nivelul spoilerelor. Evacuările trapezoidale din spoilerul spate arată însă spectaculos, trebuie să recunoaștem. În partea din față veți observa însă ceva foarte important – sigla cu leul este acum mutată în grilă de pe capota motorului unde se găsește la restul gamei.

Două motorizări sunt disponibile pentru modelele 308 GT. Pe benzină puteți opta pentru 1.6 THP de 205 CP și 285 Nm cuplat unei cutii de viteze manuale cu șase trepte iar diesel este disponibil motorul BlueHDI de doi litri cu 178 CP și 400 Nm. Spre bucuria mea trebuie să vă dau o veste bună – dieselul va fi echipat standard cu o cutie automată.

Peugeot mai comunică faptul că suspensia a fost întărită iar accelerația răspunde mai rapid datorită unei opționale din lista pentru modelele „normale” – Driver Sport Pack, standard pentru ambele GT.

Vedem interioarele și aflăm datele tehnice de performanțe și consum la #mondialauto 2014.