Oficial: Range Rover Sport SVR

RRS_15SVR_EXT_LOC11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În sfârșit, iată cel mai rapid SUV din istoria Land Rover/ Range Rover. Se numește SVR, este bazat pe noul RRS și tocmai a devenit cel mai rapid SUV care a rulat vreodată pe Nurburgring.

Comparativ cu un model normal, RRS SVR (apropo, SVR înseamnă Special Vehicle Operations, un fel de divizie AMG pentru modelele Land Rover) are spoilere și praguri noi, desenate mult mai agresiv, o grilă a motorului nouă, prize de aer speciale pe aripile față și jante de 21 de inch diametru. Pe spoilerul din spate a apărut un difuzor de aer ce este flancat de două evacuări finale duble.

La interior avem tapițerie de cea mai bună calitate, din cea mai fină piele disponibilă în grup – Oxford, scaune sport și mai multe elemente SVR pentru design. Inserțiile de bord din aluminiu vor putea fi schimbate cu unele din carbon.

Echipat cu un diferențial spate sport – Dynamic Active Rear Locking Differential, cu o suspensie sport cu multe elemente din aluminiu și întărită consistent față de cea originală, cu sistem de frânare Brembo și sisteme îmbunătățite anti-ruliu și Adaptive Dynamics, RRS SVR are sub capotă același V8 cu compresor de cinci litri folosit de ani și ani pe modelele sport ale mărcii. Însă acum el este echipat cu o cutie de viteze automată în opt rapoarte și are 550 CP și 680 Nm.

RRS SVR face 0-50 km/h în 1.8 secunde, 0-100 în 4.7 secunde și 0-163 km/h (100 mile pe oră) în 10.9 secunde. Viteza maximă este de 260 km/h.

La aceste performanțe, cele mai apropiate modele noi disponibile acum pe piață, concurenți direcți sunt Porsche Cayenne Turbo (519 CP, 0-100 4.5 secunde, viteză maximă 279 km/h) și Mercedes-Benz ML 63 AMG (525 CP, 0-100 km/h în 4.8 secunde și viteză maximă 250 km/h).

Momentan nu sunt planuri pentru lansarea lui RRS SVR  în România deci mai bine vă calmați și revedeți aici testul nostru cu noul RRS echipat cu motorul pe benzină de 340 CP: http://bit.ly/TestRRS2014