Oficial: Renault Grand Scenic

Renault_78425_global_en

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce au prezentat la Geneva noul Scenic, cei de la Renault au arătat zilele trecute și versiunea lungă, pentru cei care vor cu adevărat spațiu la interior – Grand Scenic, cu șapte locuri.

Evident, Grand Scenic preia liniile estetice ale fratelui său mai mic dar este cu 23 de centimetri mai lung decât fratele său cu cinci locuri. Pentru a ușura accesul în zona din spate a mașinii, cei de la Renault au modificat și dimensiunile portierelor spate, care sunt mai lungi decât în cazul monovolumului mai mic. Bancheta spate păstrează profilul de rabatare 2/3, iar după rabatarea completă a rândurilor doi și trei de scaune, podeaua este perfect plană.

Portbagajul măsoară la Grand Scenic de la 718 la 866 de litri în funcție de poziția banchetei de pe rândul doi. Aceasta culisează longitudinal. Desigur, volumul despre care vorbim este disponibil cu locurile suplimentare din portbagaj pliate. Nu se știe momentan ce volum mai este disponibil în portbagaj când sunt folosite și locurile din portbagaj.

Dacă doriți o abordare ceva mai simplă a spațiului posterior, bancheta spate este culisantă, iar prin simpla împingere pe șine puteți crește spațiul de depozitare al bagajelor de la 718 la 866 de litri. Renault nu anunță spațiul care rămâne pentru bagaje atunci când toate cele 7 locuri sunt ocupate.

Ca motorizări, Grand Scenic va fi oferit cu diesel-ul dCi de 110, 130 sau 160 CP. Pentru amatorii de consum mare vor fi oferite propulsoare pe benzină de 115 și 130 CP. Doar motoarele de 110 și 160 CP vor putea fi echipate cu transmisia automată cu dublu-ambreiaj EDC.

Momentan nu s-a decis oficial dacă Scenic și Grand Scenic vor fi vândute în România, doarece după cum bine știți, românii cumpără SUV-uri compacte în loc de monovolume.