Revoluția compactă Volvo: concepte pentru viitoarele modele V40

190844_Volvo_Concept_40_2_front

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volvo se află în acel moment minunat în care își înoiește gama. După XC90 și noile limuzină și break de clasă mare S90 și V90, suedezii au pregătit două concepte compacte care prefigurează viitoarele modele de serie sedan dar și un SUV.  Numele lor sunt Volvo 40.1 Concept și 40.2 Concept. Atunci când vor ajunge în producția de serie, ele se vor numi desigur, XC40 și S40.

Nu vă ambalați prea tare, designul modelelor de serie mare doar va fi inspirat de cel al acestor concepte, lucrurile nu vor arăta atât de SF în realitate. Modelul sedan, S40 va avea o formă de coupe cu patru uși și va concura modelele premium deja existente, Audi A3 Limuzină sau Mercedes-Benz CLA.

SUV-ul care va deriva din Volvo 40.1 Concept, viitorul XC40 va concura Audi A3, BMW X1 și Mercedes-Benz GLA. Pentru a atrage clienți cât mai tineri, viitorul XC40 va putea fi comandat în caroserii bicolore și va oferi posibilități de personalizare care vor aminti de cele oferite de BMW pentru modelele MINI.

Cele mai mici modele din gama Volvo vor fi construite pe o platformă complet nouă numită Compact Modular Architecture. Aceasta va putea adăposti soluții de propulsie pe benzină, diesel sau hibride. Acestea din urmă vor folosi un motor electric împreună cu un propulsor pe benzină în trei cilindri de 1.5 litri. Ambele motoare vor fi montate pe puntea față iar hibrizii vor avea tracțiune față.

Volvo a mai făcut un anunț important – pe baza acestei platforme compacte va oferi și un model 100% electric. Toate detallile inclusiv modelele de serie le vom vedea anul viitor. Hai că nu mai e mult.