Oficial: Renault Koleos

Renault_77512_global_en

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După mai multe teasere și speculații, Renault a prezentat la Beijing cel mai nou și cel mai mare și luxos SUV al său. El păstrează numele Koleos, model înlocuit momentan ca dimensiuni și poziționare cu Kadjar. Vedeți aici testul nostru local cu două versiuni de Kadjar.

Desenat în spiritul limbajului de design al noilor Megane și Talisman, noul Koleos este un concurent direct pentru Santa Fe sau Sorento. El folosește platforma lui Talisman și spun cei de la Renault – oferă spațiu în spate mai mult decât acesta iar șoferul stă poziționat cu 15 cm mai sus decât cel din limuzina de clasă medie.

Koleos va putea fi echipat cu un sistem de tracțiune integrală nepermanentă cu diferențial blocabil și are o gardă la sol mare pentru SUV-urile compacte/ medii: 21.3 centimetri. Veți putea alege pentru el motoare pe benzină sau diesel cu puteri de la 130 la 175 CP. În standard, transmisia va fi manuală iar opțional se va putea opta pentru o cutie CVT preluată de la Nissan – X-Tronic și iarăși nu înțelegem de ce Megane și Talisman (folosesc aceeași platformă) au cutii noi cu dublu-ambreiaj iar Koleos primește un CVT…

Koleos va fi produs în două uzine Renault din Asia. Pentru China va fi asamblat la Wuhan, în timp ce versiunile pentru toate celelalte piețe  se vor construi la Busan, în Coreea de Sud. Koleos sosește oficial în Europa și deci în România la începutul lui 2017.