Oficial: VW Golf 7 facelift

2017-vwgolf-03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

VW a prezentat primele imagini și informații despre Golf 7 cu facelift. Iată ce trebuie să știți despre el.

În primuk rând, din punct de vedere estetic mașina a fost modificată destul de discret în față și partea posterioară. Blocurile optice sunt noi, folosesc tehnologie LED complet și modelele care înainte aveau xenon acum vor fi echipate cu LED. Full-LED. Semnalizarea va fi dinamică, la fel ca la Audi, lumina mișcându-se în direcția de semnalizare dinspre interiorul mașinii. Semnătura LED pentru luminile de zi este și ea ușor schimbată.

 

Influxul de tehnologie continuă la interior unde vei putea comanda display-ul digital pentru instrumentar, celebrul Active Info Display, de 12.3 inch diagonală. Același de pe Passat sau Tiguan. Pe consola centrală lucrurile se schimbă și mai mult: poți avea display de 6.5 inch în standard sau poți comanda unul de 9.2 inch. Acesta din urmă nu mai are deloc butoane și are feedback vibrant la atingere. Răspunde și la comenzi vocale și în premieră absolută pentru mașinile accesibile, la gesturi. Doar Seria 7 mai avea așa ceva până acum. Gesturile vor fi însă prestabilite și sistemul va confirma sonor orice operațiune comandată de mâini.

Suport de conectivitate CarPlay, Android Auto sau Mirror Link va fi oferit opțional la fel și sistem de încărcare wireless. Sistemul CarNet va fi îmbunătățit și vei putea trimite rute de navigație din telefon sau calculator direct în sistemul mașinii. Tot el îți va indica și unde ai parcat mașina și poate da alertă pe telefon dacă mașina este mutată neautorizat.

Sisteme de siguranță activă noi: detectarea pietonilor cu funcție de frânare automată, frânare de urgență automată, asistență pentru rulotă și apelare de urgență în caz de accident.

Golf 7 va putea rula de acum semi-autonom. Funcția Traffic Jam Assist poate comanda direcția, accelerația și frânarea chiar și atunci când viteza scade sub 60 de km/h. Șoferul trebuie doar să țină mâinile pe volan, vom vedea cât și cum la primele teste.

Compacta VW cu facelift este primul model al germanilor care primește motorul 1.5 TSI Evo, echipat în standard cu o funcție de dezactivare a cilindrilor. Motorul are150 CP, 250 Nm, consum mediu anunțat la doar 4.9 litri/100 de km. O versiune Bluemotion a acestui motor va avea130 CP, 200 de Nm și va consuma doar 4.6 litri/100 de km.

Cutia de viteze automată DSG a fost schimbată și va avea doar șapte trepte, cea cu șase dispare.

Modelele GTi sunt de acum mai puternice: la bază vor avea 230 CP iar modelul Performance urcă la 245. Modelul electric va fi prezentat la LA luna aceasta și va oferi autonomie mărită la 300 km. GTE rămâne neschimbat putând rula 50 km în mod electric.