Oficial: VW Passat B8

DB2014AU00774_large

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Până ce ajungem să-l conducem, iată care sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le știți despre noul Passat:

– Noua generație prezentată astăzi este complet nouă. Platforma este complet nouă (MQB-ul grupului) la fel și caroseria și interiorul. Fostul model, a șaptea generație folosea aproape tot de la modelul B6 și de aceea pentru mulți a fost greu să-l considere generație nouă. Acum nu mai este cazul cu al optulea model.

– Designul este o evoluție a liniilor VW actuale dar trebuie să recunoaștem că din primele fotografii mașina arată bine și mai ales impunătoare… Toate modelele vor fi echipate standard cu stopuri full-LED și opțional vor fi disponibile faruri full-LED inteligente. „Impunătoare” în condițiile în care este ușor mai scurt  și mai scund decât modelul precedent…

– Noul Passat are o lungime de 4.767 mm, o lățime de 1.832 mm și o înălțime de 1.456 mm. Este astfel cu 2 mm mai scurt dar mai lat cu 12 mm și mai scund cu 6 mm. Ampatamentul a crescut cu 79 mm la 2.791 mm și ecartamentele au fost și ele mărite cu 31 mm în față și 14 în spate.

– Deși este ușor mai scurt decât fostul model, portbagajul a crescut cu 21 de litri ajungând acum la 586 de litri disponibili standard. Pentru break creșterea este și mai mare – 47 de litri și rezultă un total de 650 de litri. Volumul maxim ajunge la Variant la 1.780 litri.

– VW anunță mai mult spațiu pentru toate locurile din mașină, la toate capitolele.

– Interiorul este și mai conservativ decât exteriorul din punct de vedere al designului dar VW spune că materialele sunt mult mai bune decât la fostul model. Asta este o idee mai veche a lor – vor să concureze și în segmentul premium cu mașina asta nu doar împotriva lui Insignia sau Mondeo.

– În ideea de a fi mai premium, Passat va avea echipări de top care nu vor mai avea instrumentar clasic de bord ci ecranul TFT de 12.3 inch diametru din noul Audi TT. VW anunță și un head-up display sub forma unui geam amplasat pe bord în fața parbrizului – ca la noul MINI.

– O gamă largă de noi dotări va fi disponibilă pentru Passat. Printre ele vom regăsi:  Side Assist cu Rear Traffic Alert, Traffic Jam Assist, City Emergency Braking, Trailer Assist, Emergency Assist și camere video cu vedere la 360 de grade numită Area View.

– Datorită noii platforme și a unei construcții hibride pentru caroserie (oțel și aluminiu), noul Passat este cu până la 85 kg mai ușor decât fostul model și cea mai ușoară versiune este anunțată a avea o greutate demnă de un Golf – 1.312 kg.

– Trenul de rulare are o configurație deja clasică – MacPherson pe față și multilink pe spate.

– Motorizări anunțate:

1. Benzină: 1.4 TSI cu 125 și 150 CP, 1.8 TSI cu 180 CP, 2.0 TSI cu 220 și 280 CP.

2. Diesel: 1.6 TDI cu 120 CP, 2.0 TDI cu 150, 190 și 240 CP (biturbo aici, prima oară când va fi disponibil motorul acesta în grup).

3. Hybrid: 1.4 TSI plug-in hybrid cu 211 CP.

– Noul Passat va sosi oficial în România în luna decembrie a acestui an. Imediat ce vom avea prețurile oficiale pentru România vi le vom comunica. În Germania mașina se va putea comanda de pe 10 iulie la prețuri de pornire de 25.875 euro pentru limuzină și 25.950 pentru break.