OMG: Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti-Chiron-Pur-Sport-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Chiron Sport este „adevăratul model sportiv Bugatti” pentru că pune accent pe îmbunătățirea aerodinamicii, a economiei de greutate, reducția masei proprii și modul de distribuție al puterii. Eh, aici la „putere” nu prea ai ce să spui pentru că motorul W16 de opt litri este același însă turația maximă atinge acum cu 200 rpm mai mult – 6.900 rpm este acum turația maximă a mașinii. Mai mult, transmisia are acum rapoarte cu 15% mai apropiate și se pare că puterea este livrată mai rapid dar a fost crescută și elasticitatea cu… 40%.

Pentru că tot vorbim de cifre aflați că arcurile pe față sunt mai rigide cu 65% iar cele spate cu 33%, jantele au doar 16 kg, roțile au dimensiunile 285/ 30 R20 pe față, 355/ 25 R21 pe spate, eleronul spate are lățimea de 1.9 metri și toată mașina este cu 19 kg. mai ușoară decât un model „standard”. Ah, încă ceva… evacuarea nouă este… PRINTATĂ 3D în titan. Hm.

Nu s-au communicat oficial date de performanță dar știm că se vor produce doar 16 unități Pur Sport iar prețul de pornire va fi de 3.2 milioane euro PLUS taxe; producția demarează la mijlocul acestui an.