„The widowmaker” revine cu 650 cai putere, Porsche 911 Turbo S impresionează

2021-Porsche-911-Turbo-S-5-992

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche nu s-a mai jucat anul acesta. A sărit peste 911 Turbo și ne-a prezentat direct noul Turbo S, iar noi nu putem decât să ne bucurăm.

Sub capota amplasată deasupra punții spate stă un nou boxer șase de 3.8 litri cu supraalimentare biturbo și turbocompresoare cu geometrie variabilă. Acesta produce în cazul de față 650 cai putere și un cuplu de 800 Nm. Tracțiunea integrală Porsche Traction Management (PTM) cu o cutie de transfer ce poate trimite până la 500 km către puntea față este dotare standard, la fel și transmisia automată Porsche Doppelkupplung (PDK) cu dublu-ambreiaj și opt rapoarte. Cu ajutorul acestora, 911 Turbo S atinge 100 km/h în doar 2.7 secunde, iar viteza maximă este atinsă la 330 km/h. Mai impresionant este timpul 0-200 km/h, de 8.9 secunde, sau cu o secundă mai rapid decât al predecesorului său.

Mai lat, cu ecartamente mărite, cu aerodinamică adaptivă, noul 911 Turbo S este o bestie. Mașina rulează pentru prima dată pe jante cu dimensiuni diferite, având anvelope 255/35/20 pe față și 315/30/21 pe spate. Noua suspensie adaptivă Porsche Active Suspension Management (PASM) scade garda la sol cu 1 cm față de cea precedentă și promite manevrabilitate crescută, stabilitate exemplară, ruliu diminuat, un feedback bun către direcție sau viteze amețitoare pe viraje, iar noua evacuare cu flapsuri ajustabile oferă motorului o notă distinctă.

Turbo S 992 poate fi recunoscut după admisiile frontale mai mari, farurile Matrix LED cu tentă închisă, buzei față extensibile pneumatic și a noii aripi spate ce livrează cu până la 15% mai multă forță de apăsare pe puntea spate. Mai observăm și noile terminații ale evacuării rectaculare vopsite în nuanță gloss black.

Interiorul nu se depărtează prea mult de cel al unui 911 obișnuit, dar avem piele și finisaje din fibră de carbon cu accente Light Silver în standard. Unul în două nuanțe Porsche Exclusive Manufaktur va fi oferit opțional pe viitor. Scaunele sport din imagine au reglaj electric pe 18 direcții, iar cusăturile lor amintesc de celebrul 930 Turbo. Precum orice 992, ceasurile de bord au turometrul analog, dar restul afișajelor digitale, iar sistemul de infotainment PCM dispune de o diagonală de 10.9″ și meniu intuitiv. Alte echipamente standard ale lui 911 Turbo S sunt volanul GT cu diametru mai mic, pachetul Sport Chrono cu aplicația Porsche Track Precision integrată și sistemul de sonorizare BOSE® Surround Sound.

Porsche 911 Turbo S Coupe va avea un preț de bază în Germania de 216.396 Euro cu TVA. Pentru 911 Turbo S Cabriolet va trebui să scoatem din buzunar cel puțin 229.962 Euro cu TVA.