(P) Noua generație Elantra: rafinament și performanță

Elantra 2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ajuns la a șasea generație, Hyundai Elantra îmbină rafinamentul cu tehnologia, confortul și eficiența. Forma sculpturală a caroseriei, completată de linii fin conturate, dezvăluie sursa de inspirație – cea mai recentă interpretare a filosofiei Hyundai, „fluidic sculpture 2.0”.

Echipele de designeri și ingineri Hyundai au colaborat pentru a realiza un exterior elegant. Partea frontală este definită de grila hexagonală, specifică noii game de modele, încadrată de farurile HID, cu tehnologie LED, care  conferă noului Elantra o alură atletică. Mai mult, dotări opționale precum jante din aliaj cu diamentrul de 17”, oglinzi laterale acționate electric și încălzite, cu semnalizare care folosește tehnologia LED, lumini spate cu tehnologie LED plus pedalierul cromat adaugă o notă sofisticată  autovehiculului.

La interior, modelul impresionează printr-o multitudine de caracteristici avansate de tehnologie și confort precum instrumentarul de bord Supervision cu ecran color TFT LCD de 3.5 inchi , sistemul audio echipat cu display tactil de 5 inchi, volan și scaune față încălzite, aflate în dotările opționale.

În România, noul Elantra este disponibil în două variante de motorizare. Propulsorul diesel de 1.6 litri dezvoltă 136 CP, oferind un consum mediu de combustibil de 4.5 l/100 km cu emisii de CO2 de 118 g/km, în timp de versiunea pe benzină livrează 128 CP și un consum mediu de 6.6 litri/100 km,  ceea ce echivalează cu emisii de CO2 de 153 g/km. În plus, clienții pot opta între transmisia automată și cea manuală, ambele cu șase trepte de viteză.

Pe lângă rafinament și performanțe, noua generație Elantra dispune de dotări de siguranță pentru liniștea și confortul pasagerilor. Printre acestea se numără sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS), sistemul de asistență la pornirea din rampă (HAC), pilot automat (ACC), senzor de parcare cu spatele, dar și sistemul de management al stabilității vehiculului (VSM).

Standard, Elantra este echipată cu sistemul de protecție pasivă cu șapte airbaguri – două frontale, două laterale, două cortină și una pentru genunchii conducătorului auto, dar și cu închidere centralizată cu telecomandă și computer de bord. Mai mult, structura caroseriei este construită în proporție de 53% din oțel de înaltă rezistență.

Fiecare autovehicul Hyundai Elantra comercializat beneficiază de 5 ani garanție fără limită de kilometri, 5 ani asistență rutieră și 5 ani de verificări tehnice periodice.