Paris 2016: Hyundai RN30 Concept

228772l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Doamne, dă doamne ca versiunea de serie a hot-hatch-ului bazat pe noul i30 să fie cât mai aproape de nebunia acestui concept: RN30 Concept. Ceea ce vedeți aici este însă o creație extremă-extremă, un copil al diviziilor Hyundai Europa, Hyundai Motorsport și Hyundai High Performance Vehicle dar este un copil care anunță o viitoare gamă largă de mașini performante vândute sub indicativ „N”.

Conceptul de la Paris a fost dotat cu un motor 2.0 Turbo care dezvoltă 380 CP și are transmisie automată cu dublu ambreiaj DCT, tracțiune integrală și un diferențial cu patinare limitată controlat electronic. Nu are rost să vorbim despre dimensiuni pentru că mașina este evazată și umflată în toate direcțiie cu elemente de caroserie construite dintr-un plastic dezvoltat împreună cu BASF, ca alternativă la fibra de carbon.

Interiorul este foarte diferit de cel al versiunii de serie i30 și clar nu vom vedea așa ceva în producția de serie a unei mașini menite să se lupte cu Focus RS, de exemplu. Giurgea, ai legătura.