Passatul lor e mai frumos decât al nostru

2020-VW-Passat-US-spec-44

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noul Volkswagen Passat facelift deja a fost pus în vânzare și poate fi comandat, configurat și cumpărat.

Însă au și americanii un Passat, iar acesta este puțin diferit decât al nostru. Proaspăt restilizat pentru anul 2020, VW Passat pentru State arată chiar bine. Poate chiar mai bine decât al nostru, farurile depășesc limitele grilei, cromul adaugă un plus de calitate percepută, iar spatele este foarte reușit, cu un aspect dinamic și stopuri subțiri. 1-0 pentru Uncle Sam.

Singura motorizare disponibilă este un 2.0 TSI cu 176 cai putere și 280 Nm. Al nostru pleacă de la 190 CP și 320 Nm și ajunge la 272 CP și 350 Nm. Acesta este legat la o transmisie automată cu șase trepte și convertizor de cuplu, nu la DSG-ul cu șapte rapoarte mult iubit de români. Consumul mediu declarat este de 8.7 l/100 km, dar ei au alte metode de testare.

Dar probabil cea mai mare surpriză pe care am descoperit-o este faptul că Passatul 2020 al americanilor este construit pe vechea platformă PQ46 folosită de Passat B6 în Europa. VW a considerat că nu rentează să construiască un model complet nou pe MQB deoarece oricum nu poate face față concurenților precum Toyota Camry, Honda Accord sau Nissan Altima din punctul de vedere al vânzărilor.

Iar asta se vede la interior, volanul este cu o generație în urmă, infotainmentul Composition Media cu ecran de 6.3″ la fel, iar ceasurile de bord sunt simple, luate de pe Polo și nu există opțiunea unora digitale. Chiar și așa, mașina primește în standard jante din aliaj de 17″, faruri full LED, App-Connect, cameră de marșarier, Front Assist cu Pedestrian Monitoring, Blind Spot Monitor, Automatic Post-Collision Braking System sau Rear Traffic Alert.

Noul Volkswagen Passat 2020 va ajunge în showroomurile de peste Ocean la finalul lui 2019, iar prețurile încep de la 22.995$.