Espace facelift, adevărata navă amiral Renault

2020-Renault-Espace-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mulți ar putea considera Talisman sau Koleos adevăratele vârfuri de gamă Renault.

Însă lăsați-mă să îmi fac punctul de vedere și vedem după cine are drepate. Părerea mea este că această titulatură merită dată lui Espace, monovolumul de clasă medie ce și-a pierdut fanii în favoarea miliardelor de SUV-uri ce cară copiii la școală și mamele la salonul de înfrumusețare.

Mașina a primit un facelift pentru 2020, ceea ce înseamnă faruri LED Matrix adaptive (o premieră pe orice Renault), stopuri LED redesenate, kit estetic ceva mai atractiv, jante noi și o echipare de top Initale Paris cu toate dotările de care ar avea vreodată o familie cu până la șapte membri.

Mereu am considerat interiorul lui Espace cel mai frumos din gama rombului galic, deoarece nu te aștepți ca o mașină gândită să fie umplută cu scaune de copii și pete de mâncare să aibă o ambianță elegantă cu parfum premium. Consola centrală a fost puțin schimbată la facelift, spațiul de depozitare fiind lărgit să încapă acum două suporturi de pahare și două porturi USB. Ferească Sfântul să dai cu mâna peste cafea și să îți curgă aurul negru în porturile USB că o să ai de făcut o vizită de urgență în service.

Noul sistem de infotainment Easy Connect cu ecran de 9.3″ orientat vertical este același de pe noul Clio V și este compatibil cu Apple CarPlay & Android Auto, iar ceasurile de bord digitale au o interfață nouă cu ecranul navigației între ele, mult mai util decât ce găsim pe Talisman sau Koleos, spre exemplu. Vestea bună este că indiferent de echiparea aleasă, clienții vor primi plafonul panoramic din sticlă sau opțiunea a două sau trei rânduri de scaune.

Conform datele producătorului, 60% dintre toate Espace-urile vândute din 2015 și până în prezent au fost în echiparea de top, Initiale Paris. Astfel, noul Initiale Paris va avea două tipuri de tapițerie din piele Nappa, cusături tuble, scaune față ajustabile electric, încălzite, ventilate și cu funcție de masaj, dar și sticlă laminată pentru un confort acustic de top. Mai mult, Espace va dispune de un sistem de conducere semiautonomă Level 2 ce funcționează între 0-160 km/h și are funcția de Stop & Go în trafic. Mai mult, sisteme de asistență precum Advanced Park Assist, Rear Cross Traffic Alert sau Active Emergency Braking se regăsesc și ele la bordul monovolumului din Hexagon.

Trei motorizări sunt disponibile, două dieseluri și o benzinară, adică o versiune detunată a propulsorului de pe Megane R.S. sau Alpine A110:

  • 1.8 TCe 225, 300 Nm EDC7 (dublu ambreiaj)
  • 2.0 Blue dCi 160 CP, 360 Nm EDC6 (dublu ambreiaj)
  • 2.0 Blue dCi 200 CP, 400 Nm EDC6 (dublu ambreiaj)

Și pentru cei ce vor mai multă siguranță și manevrabilitate în condus, pe lista de opționale se află sistemul de direcție integrală 4Control, amortizoarele adaptive și selectorul celor trei moduri de rulare: Eco, Comfort și Sport.

Nu-i așa că am avut dreptate?